Pământul

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Oamenii n-au stiut se prima data ca Pamantul (Terra) are forma sferica. Unii credeau ca Pamantul are forma unui disc, iar soarele se invarte in jurul sau; unii si-l imaginau ca pe un disc sprijinit pe patru elefanti care stateau pe carapacea unei broaste testoase etc. Cel care a demonstrat ca Pamantul este sferic a fost grecul Pitagora, iar cel care a aratat ca nu Terra, ci Soarele este in centrul Universului a fost Nicolaus Copernicus.

Se spune ca la inceput Pamantul era o bila uriasa de praf si gaze, iar energia lor a degajat caldura facand ca Terra sa arate ca un gigant rosu de roci topite; temperatura, gigantului a scazut si s-a format o crusta, iar in aer au fost degajati vapori din care s-au facut norii si a inceput sa ploua. Asa s-au format marile si oceanele.

Pamantul este a treia planeta ca departare fata de soare si face doua miscari: miscarea de rotatie care se realizeaza in jurul axei sale si cea de revolutie, in jurul Soarelui, pe orbita.

Terra este alcatuita din trei invelisuri: atmosfera formata di azot-in mare masura, oxigen, hidrogen, vapori de apa, heliu etc.; al strat este hidrosfera-invelisul de apa (Pamantul este format in proportie de aproximativ 71% din apa); al treilea strat este Litosfera care cuprinde patura solida sau scoarta de la suprafata Terrei; Litosfera la randul ei este alcatuita din mai multe straturi: crusta, mantaua, nucleul exterior si nucleul propriu-zis ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Pamantul - Varianta 2
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
1 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
253 cuvinte
Nr caractere:
1 263 caractere
Marime:
6.43KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Predat:
la gimnaziu
Sus!