Pădurea tropicală amazoneana

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Padurea tropicala amazoniana din America de sud este cea mai mare padure tropicala din lume. Aceasta este situata in centrul Americi, intre Brazilia, Bolivia, Peru, Ecuador, Columbia, Venezuela, Guyana si Surina. Ea are aceasta denumire din pricina fluviului amazon, care este printre cele mai mari rauri din lume. Desi padurea tropicala este o minune a naturi, ea este taiata cu salbaticie pentru cherestea, pentru minerit, pentru cresterea bovinelor si pentru plantatii. Din cauza uriasei varietati de vietuitoare oamenii de stiinta estimeaza ca in fiecare zi sunt distruse zeci de specii de plante si de animale din cauza taierii copacilor.

Dar asta nu este tot deoarece distrugerea acestor copaci atat de necesari vietii au urmari si asupra climei de pe intregul panant. Si iata ca si de data aceasta disperarea oamenilor din pricina saraciei ii impinge pe acestia catre padure unde supravietuiesc defrisand solurile nu prea bogate pentru plantatii, dar cum am spus cu 8 cuvinte inainte solurile nu sunt prea bogate deci oamenii trebuie sa se tot mute de pe un teren pe altul defrisand astfel tot mai multe zone de padure.

Padurea tropicala este alcatuita din copaci care pot ajunge pana la 55 de metri, acestia fiind numiti acoperisul padurii, din copaci mai putin inalti numiti sub-acoperisul, iar cealalta parte e numita solul padurii care e aproape pustiu si foarte intunecat.

In padurea tropicala traiesc cateva triburi de indieni vanand doar strictul necesar supravietuiri. Acesti oameni sunt in pericol deoarece in 1900, Brazilia avea un milion de indieni, iar azi sunt mai putin de 200. 000. de indieni. Acesti oameni traiesc in copaci la 40 de metri deasupra pamantului in niste casute, lucru foarte periculos pentru copiii cei mici care ar putea sa cada din copaci si sa moara din neatentia parintilor.

Clima din padurea tropicala este foarte diferita de orice regiune a globului deoarece aici sunt aproximativ 12 ore de soare pe zi chiar daca ploua foarte des mai ales in sezonul ploios.

Temperatura medie a acestei regiuni este de 30-35 de grade.

Un lucru foarte ciudat in padurea tropicale e faptul ca are trei tipuri de apa: apa alba, apa limpede si apa neagra Fauna este extrem de bogata, aici fiind printre cele mai rare animale, precum vulturul Harpie, care este cel mai rar si mai mare vultur din lume, el avand o inaltime de aproape 90 de cm si avengura aripilor de aproximativ 2 metri. Acesta fiind pe cale de disparitie deoarece micsorarea padurii tropicale duce la mai putina prada, mai putina hrana pentru puii acestora, iar in final mai putini Vulturi Harpie. Multe animale traiesc in copaci, precum si lenesul care este cel mai lent animal din lume, el coborand pe sol o data pe saptamana, doar pentru a-si face treburile. Urangutanul este unul din cele mai independente animale, el luptanduse pana la moarte cateodata cu masculul dominant pentru dreptul la femele, dar o sindura data pe an deoarece el este izolat.

Prezenta apei aduce si ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Padurea tropicala Amazoneana.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 499 cuvinte
Nr caractere:
7 547 caractere
Marime:
11.13KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
padure, amazon
Predat:
la liceu
Sus!