Orașul Dresda

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Dresda (in germana Dresden) este un oras din Germania, capitala landului federal Saxonia (Sachsen), cu o populatie de circa 500.000 de locuitori.

Orasul Dresda te intampina cu cele mai frumoase case si gradini, flori si arbori uriasi, cu o atmosfera familiara, dulce si calma.

Strazile sunt largi, multe dintre ele pietruite, multe proaspat refacute, cu linii de tramvai si troleibuz moderne, pe care vehiculele se deplaseaza rapid si silentios. Traficul este calm, fara aglomeratia caracteristica marilor orase. Parcarile cu plata sunt destul de costisitoare si folosite mai ales pentru opriri scurte.

Daca te gandesti sa mergi in centrul orasului pentru o plimbare sau pentru o vizita mai lunga, e bine sa folosesti transportul public: orarul este afisat si respectat, astfel incat nu astepti mai mult de 10 minute intre plecarea si sosirea unui mijloc de transport. O zona care te va incanta in Dresda este chiar centrul vechi, impresionant prin farmecul si incarcatura istorica a locurilor prin dimensiunea si eleganta cladirilor.

Palatul Zwinger este o constructie in stil baroc din Dresda, Germania. Palatul care are o colectie pretioasa de obiecte de arta, este amplasat intre ,,Opera de stat Dresda" (Semperoper) si ,,Piata Postei" in apropiere fiind teatrul ,,Staatsschauspiel Dresden", ,,Palatul Taschenberg" si ,,Piata Teatrului". Denumirea de zwinger (tarc) au dat-o locuitorii orasului, o denumire ironica la adresa spatiului redus si a zidurilor care inconjurau palatul.

Constructia in stil baroc a fost realizata in anul 1709. Initial, fusese o cladire din lemn, ingradita, care servea pentru turnire, intreceri ale cavalerilor la manuirea armelor, un amfiteatru si alte distractii pentru curtea regala saxona. Denumirea de Zwinger rezulta din inghesuiala cauzata de locul stramt datorat zidurilor de fortificatie exterioare si interioare.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Orasul Dresda.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
3/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
659 cuvinte
Nr caractere:
3 537 caractere
Marime:
2.25MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
oras, germania, prezentare
Predat:
la liceu
Profesorului:
Liviu Ianasi
Sus!