Orașele lumii

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Pont des Arts, unul dintre podurile de pe Sena, a fost primul pod de fier construit in Paris in anul 1803. Turnul Eiffel din Paris a fost construit in 1889 de catre inginerul francez Gustave Eiffel din peste 6. 300 de tone de fier de cea mai buna calitate.

Catedrala in stil gotic Notre Dame din Paris a fost inceputa in 1163 si terminata in cea mai mare parte in 1250. Piramida de sticla din fata intrarii in muzeul Luvru (terminata in 1989) a fost proiectata de catre arhitectul american nascut in China, I. M. Pei.

Big Ben, faimosul turn cu ceas din Londra, cantareste 13, 5 tone si isi trage numele ori de la Sir Benjamin Hall ori de la un faimos boxeur al vremii Benjamin Caunt.

Tower Bridge din Londra a fost singurul pod care se putea ridica de pe Tamisa in momentul cand a fost terminat (1894). Sir Horace Jones a proiectat podul si Sir John Wolfe Barry l-a construit.

Buckingham Palace in Westminster este resedinta oficiala londoneza a familiei regale. Interiorul palatului este deschis publicului numai in lunile august si septembrie cand regina este in vacanta. Fondurile stranse in aceasta perioada se folosesc pentru reconstruirea Castelului Windsor, afectat in 1992 de un puternic incendiu.

Muzeul de stiinte naturale din Londra a fost proiectat de catre Alfred Waterhouse si deschis in 1881. Turnul inclinat din Pisa face parte dintr-un grup de trei constructii deosebite, printre care si o catedrala, construite intre anii 1053-1272. Numele real al faimosului Coloseum din Roma este Flavian Amphiteathre. Coloseumul era folosit in antichitate, printre altele, si pentru luptele intre lei si crestini. Acum este una dintre cele mai faimoase piese de arhitectura din lume.

Arcul lui Constantin din Roma a fost construit intre anii 312-315 pentru a comemora marea victorie asupra lui Maxentius. In prezent arcul este format din trei arce si patru coloane, avand si sculpturi elaborate pentru ornament.

Piata Sf. Petru din Vatican a fost creata de Gian Lorenzo Bernini in 1600. Piata se afla in fata bazilicii Sf. Petru din Vatican, stat situat complet in interiorul Romei.

Palatul Kremlin din Moscova a fost terminat in 1849. El a fost construit sub regimul lui Nicholas I si este cea mai impresionanta cladire dintre zidurile Kremlin-ului. Teatrul Bolshoi din Moscova a fost construit pe locul unui teatru mai vechi care a ars in 1853. La intrarea in teatru elementele care te impresioneaza sunt opt coloane masive si carul de lupta al lui Apolo, element de arhitectura care facea parte si din vechiul teatru.

Resedinta imparatului japonez din Tokio este la Palatul Imperial. Publicul este invitat la palat de doua ori pe an: pe 2 ianuarie si de ziua imparatului.

Templul budist Rakanji din Tokio atrage milioane de credinciosi si turisti in fiecare an.

Templul Meiji Shrine din Tokio a fost construit in memoria imparatuluui Meiji care a condus Japonia intre anii 1867-1912. Orasul celor morti din Cairo este o zona de cimintire care ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Orasele Lumii
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
658 cuvinte
Nr caractere:
3 491 caractere
Marime:
545.07KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Predat:
la gimnaziu
Sus!