Micul Paris

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Bucuresti este capitala si cel mai mare oras din Romania, localizat in sud-estul tarii.

Orasul este situat la aproximativ 65 de kilometrii de fluviul Dunarea pe malurile Dambovitei, un afluent al Dunarii. El este situat intr-o zona de campie si incluzand zonele suburbane acopera o suprafata de 300 kilometrii patrati.

Istoria Bucurestiului incepe din secolul al XV-lea. Ca urmare a revoltei principilor din Tara Romaneasca si Moldova, contra otomanilor, acestia au incendiat orasul in anul 1595. In 1698 sultanul otoman Mustafa al II-lea face Bucurestiul capitala a Tarii Romanesti. Razboiul a inceput intre cele trei puteri Imperiul Otoman, Rusia si Austria, el continuand intre anii 1711 si 1829, iar Bucurestiul fiind geografic in mijlocul conflictului, a fost periodic distrus si ocupat.

In 1859 Bucurestiul a devenit centrul administrativ al Principatelor Unite ale Tarii Romanesti si Moldovei, sub suveranitatea Imperiului Otoman. Dupa deciziile Congresului de la Berlin, venite dupa terminarea razboiului Ruso Turc din anii 1877 si 1878, Romania a fost recunoscuta ca tara independenta cu capitala la Bucuresti.

Trupele Germane au ocupat Bucurestiul intre anii 1916 si 1918 in timpul celui de al doilea razboi mondial. In timpul celui de al doilea razboi mondial Ion Antonescu a permis intrarea trupelor germane in Romania in Octombrie 1940, si germanii au ocupat Bucurestiul pana in 1944. Orasul a fost ocupat de sovietici dupa retragerea germana pana in anul 1958. Pe langa pagubele cauzate de razboaie Bucurestiul a indurat si epidemii, incendii si cutremure. In 1977 un cutremur a cauzat moartea a mai mult de 1500 de persoane si mari pagube materiale. Aspectul urban Orasul este impartit in doua de Raul Dambovita si este strabatut de doua mari bulevarde. Bucurestiul este impartit de sase districte administrative numite sectoare; zona rurala adiacenta formeaza al VII-lea sector numit Sectorul Agricol Ilfov care a fost transformat in judet. Multe zone industriale se gasesc la suburbie, in timp ce in interiorul orasului gasim zonele rezidentiale. Bucurestiul era cunoscut la inceputul secolului XX ca fiind Parisul Balcanilor, el fiind o metropola pana in anul 1944 cand arhitectura si cultura aveau multe influente franceze. Dupa un guvern comunist care a venit la putere la sfarsitul Celui de al doilea Razboi Mondial, influentele franceze asupra culturii au incetat, dar arhitectura a ramas. In timpul anilor 1980 cand la conducerea statului s-a aflat dictatorul Nicolae Ceausescu, o suprafata intinsa aflata pe malurile Dambovitei a fost demolata, pe aceasta suprafata aflandu-se biserici, monumente istorice si case. Cladiri cu influente din arhitectura nord-coreeana au fost incepute dar in ziua de astazi multe sunt inca neterminate.

Populatia In 1930 populatia Bucurestiului atingea cifra de 631288 de locuitori. In anii 1950, ca urmare a industrializarii si a politicii de urbanizare numarul populatiei s-a dublat, si a continuat sa creasca constant. ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Micul Paris
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Imagini extrase:
16 imagini
Nr cuvinte:
3 133 cuvinte
Nr caractere:
16 503 caractere
Marime:
2.28MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
bucuresti, Micul Paris
Predat:
la liceu
Sus!