Previzualizare referat:

Extras din referat:

Impreuna cu imprejurimile formeaza o importanta aglomerare urbana avand aproximativ 9 milioane de locuitori.

Londra este unul dintre principalele centre industriale din Regatul Unit precum si cel mai mare port din Marea Britanie.

In antichitate, pe locul unde se afla azi Londra, a existat, probabil, o asezare celtica. Din sec. I a devenit centrul provinciei romane Britania, avand numele de Londinium.

In secolul al VII-lea, Londra a fost principalul oras al saxonilor, iar in secolul al X-lea a fost cucerit de danezi. Incepand din secolul al XI-lea a devenit cel mai important oras din Anglia, fiind, in tot cursul Evului Mediu, sub controlul breslelor. Inca din secolul al VIII-lea Londra a fost un insemnat centru comercial-mestesugaresc si resedinta regala. Mai ales dupa emiterea de catre parlamentul englez a Actului de Navigatie, Londra s-a transformat treptat in mare port comercial, de importanta internationala. Orasul a fost centrul si principalul sprijin al revolutiei burgheze din Anglia (secolul al XVII-lea). La mijlocul deceniului al patrulea al secolului al XIX-lea a inceput la Londra prima miscare politica revolutionara de masa a proletariatului, cunoscuta in istorie sub numele de cartism.

In 1864 a fost creata la Londra Internationala I. In timpul celui de-al doilea razboi mondial, a avut de suferit de pe urma bombardamentelor hitleriste. La Londra au avut loc numeroase intalniri diplomatice, consfatuiri si conferinte internationale. Obiective turistice Londra ofera turistilor o multitudine de locuri de cunoastere a trecutului si a prezentului, cele mai insemnate fiind: Casa Parlamentului se mai numeste si Palatul Westminster. Se intinde de-a lungul Tamisei. La un capat este marginita de Turnul Victoria, iar la celalalt de Big Ben, faimosul clopot din Turnul Ceasului.

In interiorul Parlamentului sunt doua camere mari. Una este cunoscuna ca si Casa Comunelor (aceasta fiind pentru membrii Parlamentului care reprezinta poporul). Cealalta camera este numita Casa Lorzilor. Oricine sta in aceasta camera trebuie sa fie un Lord sau o Lady, sau un episcop. In zilele noastre Casa Comunelor este mai importanta decat Casa Lorzilor, dar orice lege noua trebuie sa fie trecuta prin ambele case.

Casa Comunelor a fost bombardata in timpul celui de-al II-lea Razboi Mondial, dar a fost reconstruita in forma sa originala. Modul de asezare a scaunelor este ideal pentru dezbateri, randurile de banci (acoperite cu piele de culoare verde) dand posibilitatea suporterilor Primului Ministru sa infrunte in mod direct opozitia membrilor Parlamentului. Intre cele doua parti se afla o masa si un scaun cu aspect de tron, confectionat din lemn negru, in care sta un membru al Parlamentului, numit Vorbitorul.

Casa Lorzilor este decorata somptuos, cu banci acoperite cu piele rosie. Aici intregul Parlament Suverani, Lorzi si reprezentantii oamenilor de rand se aduna pentru Deschiderea Oficiala. Casa Lorzilor este prezidata de Lordul ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Londra - Varianta 1
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 027 cuvinte
Nr caractere:
5 760 caractere
Marime:
10.02KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Predat:
la gimnaziu
Sus!