Kremlin Ul

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Kremlin-ul, un refugiu mistic al Rusiei, construit sa poata fi folosit ca un oras, detine o multitudine de palate si biserici maiestoase.

Prima piatra in structura Kremlin-ului a fost pusa in numele lui Ivan Kalita la sfarsitul anilor 1320 -1330, dupa ce Petru, Mitropolitul Rusiei a fost fortat sa-si mute scaunul de la Kiev la Moscova.

Marele Print Ivan al III-lea a organizat reconstructia Kremlin-ului, invitand un numar mare de arhitecti priceputi din Italia Renascentista, cum ar fi Pietro Antonio Solari si Marco Ruffo. In timpul domniei acestuia, au fost ridicate cele trei catedrale ale Kremlin-ului, zidurile fiind construite mai tarziu, intre anii 1485 si 1495. Dupa ce constructia noilor ziduri ale Kremlinului si a bisericilor, monarhul a decretat ca, nici o structura sa nu fie construita in vecinatatea imediata a citadelei. Kremlin-ul era separat de orasul comercial Kitai-gorod de un sant de fortificatii de 30 m latime, peste care a fost construita Catedrala Sfantului Vasile in timpul lui Ivan Teribilul. Acelasi tar a renovat cateva din palatele bunicului sau, a adaugat un palat nou si o catedrala noua pentru fii lui, punand bazele Bisericii Trinity in ineriorul Kremlin-ului. Desi inca folosit pentru incoronari, Kremlin-ul este abandonat si neglijat pana in 1773, cand Ecaterina cea Mare l-a angajat pe Vasily Bazhenov cu scopul sa-i construiasca o noua locuinta acolo. Bazhenov a creat o arhitectura bombastica, neoclasica la o scara eroica, ce a necesitat atat demolarea unor biserici si palate cat si demolarea unei parti din zidul Kremlin-ului. Dupa ce pregatirile au fost facute, constructia a fost amanata din cauza lipsei de fonduri. Cativa ani mai tarziu, arhitectul Matei Kazakov a supervizat reconstructia sectiunilor demolate din zid si a catorva structuri din Manastirea Chudov, dupa care a construit spatiosul si luxosul Oficiu al Senatului, devenind principalul loc de munca al presedintilor rusi.

Cea mai veche constructie civila este Palatul Fatetelor (1491), unde se afla tronurile imperiale. Urmatoarea cladire ca vechime este casa familiei regale, Palatul Terem. Zona de nord-vest a Kremlin-ului este ocupata de Cladirea Armureriei. Construita in 1851, este, in zilele noastre, muzeu. Astazi Kremlin-ul seveste ca resedinta oficiala si ca principal loc de munca al Presedintelui Federatiei Ruse.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Kremlin Ul
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
498 cuvinte
Nr caractere:
2 491 caractere
Marime:
333.53KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Predat:
la gimnaziu
Sus!