Previzualizare referat:

Extras din referat:

Tara insulara, situata la ,,Soare rasare", puternic industrializata (a doua putere economica a lumii) are totusi ca simboluri nationale trei elemente naturale : crizantema, floarea de cires si vulcanul Fuji.

Caracteristici

Suprafata: 377.708 km2

Asezare geografica: 26 58'- 45 31' N, 128 6'-145 49 E

Populatia: 123.921.000 locuitori

Densitatea populatiei: 323 loc/km2

Capitala si cel mai mare oras: Tokyo, 11.718.720 loc.

Limba oficiala: japoneza

Produse importate: titei, minereuri neferoase, minereuri de fier, produse alimentare, piese de masini, cherestea, fibre textile

Produse exportate: fier si otel, piese de masini electrice, autovehicule, nave, produse chimice, produse textile

Relieful

Japonia consta din peste 3000 de insule mici si patru insule principale. Hokkaido, cea mai nodica (78.508 km2 ), are un lant muntos central inconjurat de depresiuni fertile de coasta. Honshu (230.448 km2 ) este de asemenea muntoasa si contine cel mai inalt varf al Japoniei, Fujiyama (3770m). Shikaku (18.757 km2) si Kyushu (42.079 km2) au de asemenea munti si campii. Cele patru insule au multi vulcani activi, izvoare termale si cutremure frecvente.Deoarece insulele sunt formate din munti in proportie de 85%, depresiunile sunt putine, ele gasindu-se numai aproape de coasta, precum Kanto, cea mai mare dintre campii, si vaile raurilor.

Pamantul cu multi vulcan

Aproximativ 3/4 din suprafata Japoniei este presarata cu munti. Regiunea Chubu din centrul ins. Honshu este numita "Acoperisul Japoniei"

si mai sunt multi munti mai inalti de 3.000 m.

Cel mai inalt munte al Japoniei este Muntele Fuji (3.776 m.) pe marginea Prefecturilor Yamanashi si Shizuoka. Al doilea varf inalt al Japoniei este Kitadake in prefectura Yamanashi, la 3.192 m., si al treilea varf este Hotakadake la 3.190 m, la marginea dintre prefecturile Nagano si Gifu.

Desi este situata departe de Cercul de Foc al Pacificului, Japonia are mai multe zone vulcanice - de obicei considerate sapte - din nord pana in sud. Din numarul total de vulcani, aproximativ optzeci sunt activi, incluzand Mt. Mihara pe insula Izu Oshima, Mt. Asama la marginea prefecturilor Nagani si Gunma, si Mt. Aso in Prefectura Kumamoto. Japonia are aproximativ 1/10 vulcani activi din cei 840 vulcani activi ai lumii, chiar daca are numai 1/400 din suprafata pamantului. Mt. Fuji, inactiv din ultima eruptie din 1707, nu da nici un semn ca n-ar mai putea erupe inca odata in zilele noastre.

Chiar daca vulcanii pot cauza mari pagube in timpul eruptiilor mari, ei contribuie, fiind o sursa de turism. Zone turistice, ca de exemplu Nikko, Hakone, Pen. Izu, sunt faimoase pentru verile lor calde si scenariul atractiv

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Japonia.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
3 007 cuvinte
Nr caractere:
15 067 caractere
Marime:
19.96KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
clima, relief, demografie
Predat:
la liceu
Sus!