Islamismul în lumea contemporană

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In lucrarea ,,Microeconomia Muncii", autorul W. M. Mendelsohn isi propune sa analizeze derularea actiunilor muncitorului la locul e munca, cu obiectivul de a la spori eficienta, de a reduce timpul de munca aferent rezultatelor obtinute. Astfel, in viziunea autorului, microeconomia muncii analizeaza latura economica a acestor actiuni, reflectarea lor valorica, avand ca obiectiv sporirea valorilor nou create la acest nivel.

Lucrarea este structurata sub forma a doua parti:

-Islamul, termen deseori confundat in mass media cu islamismul, reprezinta religia islamica sau comunitatea islamica formata din totalitatea musulmanilor, o religie a rugaciunii .

Coranul este cartea sfanta a islamului (inseamnand "recitare") ,ce a fost descoperita,conform traditiei islamice, profetului Mohamed de catre ingerul Gabriel in numeroase ocazii intre anii 610 si moartea lui Mohamed in 632.

Traditia faptelor, spune ca dupa moartea profetului Mohamed(632), Abu Bakr, primul calif, i-a poruncitt lui Zayd bin Thabit sa stranga si sa inregistreze toate versetele autentice ale Coranului, dupa cum erau pastrate in forma scrisa sau orala. Exemplarul lui Zayd, pastrat de vaduva profetului Mohamed, Hafsa bint Umar, sta la baza textului coranic intocmit in vremea celui de-al treilea calif, Uthman bin Affan, intre anii 650 si 656, care a poruncit alcatuirea unui exemplar model, care sa inlature toate diferentele survenite cu timpul intre versiuni Partea I ,,Creatia de valoare in cadrul microprocesului de productie"

- Partea a II-a ,,Valorificarea"

Lucrare debuteaza cu o parte introductiva in care este prezentat conceptul de microeconomie a muncii precum si afirmarea muncii ca obiect al stiintelor economice si al organizarii productiei. Inca de la inceput autorul subliniaza contributia pozitiva a disciplinei de organizare a muncii la cresterea productivitatii muncii, in sensul inzestrarii continue cu mijloace moderna de productie a intreprinderilor. Dar, fluxul tehnologic este insotit de asemenea de un flux de abateri de la nivelul optim al parametrilor tehnologici ce poarta numele de microincertitudini. Pentru consecintele fluxului tehnologic asupra obiectului de munca este folosita notiunea de performanta.

In consecinta microeconomia muncii reprezinta interactiunea particulelor elementare ale procesului de munca. Conceptul de microeconomie a muncii analizeaza fenomenul de microcreatie a valorii trebuie sa se adapteze treptat pentru a face fata exigentelor mereu mai nuantate ale progresului tehnic si industrial.

Tot in partea introductiva autorul realizeaza

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Islamismul in Lumea Contemporana.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 140 cuvinte
Nr caractere:
5 685 caractere
Marime:
13.38KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
religie, credinta, islamism
Predat:
la liceu
Profil:
Militar
Specializare:
Teologie: patrimoniu cultural
Sus!