Previzualizare referat:

Extras din referat:

5 300 km, de la Vest spre Est, si 2 200 km, de la Nord spre Sud. Datorita faptului ca ea este o tara arhipelag o parte foarte mare din teritoriul sau este acoperit de ape, circa 3 milioane de kmp., si o parte foarte mica este acoperita de uscat, circa 2 milioane de kmp. Ea este compusa din circa 6 000 sunt nelocuite. Aceasta este,, Tanah Air (Tanah-pamant si air-apa), asa cum o numesc indonezienii.

Pe o suprafata de circa 150 ha a fost reconstituita, cu o admirabila minutiozitate si ingeniozitate, o imensa tara cu tot ce are ea mai reprezentativ din punct de vedere al istoriei civilizatiei materiale si spirituale, arhitecturii, obiceiurilor, traditiilor, faunei si florei. Printr-o indonezienilor din Java, Sumatra, Kalimantan, Sulawesi, Irian-Yaya, si din nenumarate insule mai mici. In acest parc ochiul unui strain venit de la mii de km distanta, chiar de pe alte paralele ale globului, se simte asaltat de o fabuloasa lume imagistica ce il trece prin toate ipostazele reactiilor omenesti; de la nevinovata mirare copilareasca pana la adanca reflectie. Printre insulele care o alcatuiesc se numara si vestita insula Komodo, unde traiesc niste soparle imense -3 metri lungime si un metru latime- asa zisii varani, ce arunca, printre falcile imense, o limba ce seamana mai de graba cu o flacara ingusta. Aceste teribile soparle sunt niste animale preistorice care nu se mai intalnesc in alta parte pe glob. Miracolul ca ele au rezistat pana acum, se datoreaza si faptului ca orice varan detine o glanda care secreta antivenin pentru orice tip de venin, in afara de veninul pe care il secreta un alt varan.

O alta insula, care face si ea parte din arhipelagul Indonezian, este insula Moluce vestita pentru peisajul sau extrem de pitoresc, pentru diversele ceremonii ce au loc pe tot parcursul anului, si nu in ultimul rand pentru valurile ce il lovesc tarmul care sunt printre cele mai bune valuri de surf din lume.

Pozitia geografica a arhipelagului explica in buna parte modul in care s-a format acest mozaic uman. La inceputul erei noastre, pe teritoriul actual al Indoneziei a inceput sa patrunda influenta civilizatiilor indiana si chineza. Aceasta, cunoscuta sub numele de perioada,, hindusa-indoneziana a durat pana in secolul al XV-lea. Ea se caracterizeaza printr-o puternica influenta a obiceiurilor si culturii indiene, de la sistemul monarhic de guvernare si organizare a fortelor armate, pana la literatura, muzica, dans, arhitectura, precum si stilul de constructie a castelelor. Inca din secolul al XIII-lea, negustorii din regiunea de Golf si din tinuturile musulmane ale Indiei patrund pe coastele Javei, aducand islamul, care in secolul al XV-lea, devine religia dominanta pe intreg teritorul actual al Indoneziei.

Odata cu inceputul secolului al XVI-lea isi fac aparitia si primii europeni, mai precis portughezii. Pe de alta parte, din sudul Oceanului Pacific au migrat, in vremuri de demult, spre arhipelagul Indonezian populatii de ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Indonezia.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 501 cuvinte
Nr caractere:
8 560 caractere
Marime:
12.57KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
indonezia, geografie
Predat:
la gimnaziu
Clasa:
a 7-a
Sus!