Extras din referat:

India se identifica partial cu Asia de Sud,prin partea continentala,prelungita spre exterior prin Peninsula India.Legatura cu Asia continentala si deschidera spre Oceanul Indian sunt componente de baza ale pozitiei si locarizarii Indiei.

India este a doua tara din lume dupa marimea demografica(cu peste un miliard de locuitori ),in conditiile in care suprafata tarii este relativ redusa(3,3 mil km2) in raport cu marimea acestui teritoriu suprapopulat.Rezulta o densitate foarte ridicata(peste 300 loc/km2)

Existenta unui intins podis (podisul Deccan),rest al continentului sudic Gondwana,marginit la nord de un spatiu montan greu de traversat (Himalaya),la care se asociaza o campie intinsa (Campia Gangelui),au favorizat dezvoltarea unei civilizatii proprii si o cultura cu elemente traditionale.

Climatul musonic a favorizat rizicultura.Se considera ca India reprezinta un adevarat “subcontinent” al Asiei cu anumite aptiuni spatiale.Regiunea de campie a Gangelui ,cu o mare concentre demografica,formeaza un spatiu traditional rural si agricol bine evidentiata.Podisul Deccan conserva anumite caracteristici naturale influientate de climatul musonic.

Regiunile urban-industriale (Mombay,Madras,Calccutta)si zona industriala Bihar reprezinta concentrari evidentiate fata de spatiul rural si agricol al teritoriului.

Cultura Indiei este marcată de un grad ridicat de sincretism. Multe practici, limbi, obiceiuri și monumente indiene servesc drept exemplu: edificii arhitecturale inspirate din arhitectura islamistă, ca Taj Mahal, sunt moștenirea dinastiei mogole. Așadar, cultura indiană este rezultatul unor tradiții care au combinat elemente heterogene ale civilizațiilor prezente pe teritoriul indian ca urmare a invaziilor sau a migrațiilor și care au marcat țara la un moment dat.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • India.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
28 pagini
Marime:
1.85MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Geografie
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Sus!