Previzualizare referat:

Extras din referat:

Europa este un continent de sine-statator. Suprafata sa este de 10, 4 milioane de km, are o populatie de aproximativ 732 milioane de locuitori, densitate: 71 locuitori/km si are 43 de state.

Clima din Europa este temperata, favorabila oamenilor, animalelor si a plantelor. Partea vestica este influentata de Oceanul Atlantic. In partea de est, contrastele climatice se accentueaza. In sud este un climat bland, specific mediteranean.

In extremitatea nordica, la tarmuri si pe insulele situate in Oceanul Arctic. Climatul este bland datorita influentelor moderatoare ale aerului oceanic, mai cald si umed, adus de vanturile de vest si ale curentului oceanic cald al Atlanticului de Nord. Verile sunt scurte, racoroase, temperaturi maxime de 10-15 C. Iernile dureaza 6-7 luni, Specifica intregului tarm atlantic al Europei si unor zone din apropierea litorarulilor vest-europene. Aici bat vanturile de vest, precipitatii, ape calde ale Curentului Atlantic de Nord. Temperaturi positive, precip. (800-3000 mm/an), furtuni numeroase iarna.

Temperat-continentala Se afla in centrul si estul Europei.

De la vest la est se deosebesc mari diferente de contraste ale anotimpurilor. Iernile sunt din ce in ce mai lungi si mai geroase, iar verile sunt scurte si calduroase. Precip: Valori reduse in est, vanturi: arctice Semiarida In litoralul N-V al Marii Caspice.

Precipitatii reduse, temperaturi dife- rite intre vara si iarna.

Montan In muntii inalti ai Europei (Pirinei, Alpi, Carpati, Scandinavici, Caucaz) Precip. sub forma de zapada, temp. din ce mai reduse. Ape curgatoare Trasaturi -ape curgatoare care se varsa in mare cu gura de varsare fiord: in Norvegia si in Marea Britanie, un estuar: Tamisa, Loara, Elba, o delta: Ronul, Padul, Rinul, Dunarea si Volga. Dunarea este al doilea fluviu european ca lungime si debit dupa Volga. Lacuri Tectonice: Ohrid, Prespa, Balaton Vulcanice: Sf. Ana din Romania Glaciare: Mazuriene, Zanoaga De acumulare: Vidra, Vidraru, Portile de Fier. Vegetatia, fauna si solurile Europei Tundra-licheni, muschi, arbusti pitici -vulpea, renul, boul, potarnichea polara, etc.

Padurile de conifere-molid, brad, pin, zada -ursul brun, cerbul, elanul, veverita, hermelina, castorul, etc.

-soluri: podzodice, alpine, brune Stepa-in Campia Europei de Est, Campia Panonica, N Marii Negre, Marii Caspice.

-iepurele, popandaul, etc.

-prepelita, potarnichea, dropia, etc.

-soluri balane, fertile. Vegetatia mediteraneana-In sudul Europei, -pini maritime, stejari, castani, maslini.

-soluri castaniu-roscate, terra rossa.

-broaste testoase, vipere, sacali, soparle, etc.

regiuni muntoase-paduri de stejar, de fag, de conifere Europa asezare Nord-Capul Nord (71 lat. N) Sud -Capul Marroqui (Matapan) Est -Muntii Ural Vest -Capul Roca Europa se desfasoara in emisfera Nordica a globului.

Europa relief Acest continent are un relief foarte variat; contine munti ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Europa - Varianta 3
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
477 cuvinte
Nr caractere:
3 044 caractere
Marime:
9.58KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Predat:
la gimnaziu
Sus!