Previzualizare referat:

Extras din referat:

Trebuie spus ca Dubaiul nu seamana cu nici un alt loc de pe Pamant. Este capitala mondiala a vietii pe picior mare; practic, atmosfera trepideaza ca un amestec volatil de exces si oportunitate. Este genul de loc unde starurile tenisului Andre Agassi si Roger Federer joaca o partida demonstrativa pe heliportul de pe acoperisul opulentului megahotel Burj al Arab; unde telefoanele celulare incrustate cu diamante, de 10.000 $ bucata, incheie tranzactii instantaneu; unde anual milioane de oameni vin cu avionul doar pentru cumparaturi.

Intr-adevar, Dubaiul a creat unul dintre cele mai dinamice medii de afaceri din lume. "Nu sunt numai cladirile, insulele si hotelurile- spune Ali al Shihabi, directorul unei banci importante de investitii, care a studiat la Princeton. Mai este si partea nevazuta: legile, regulamentele, mediul social liberal." Fara taxe corporative sau pe venit, cu un sistem bancar excelent si o legislatie care favorizeaza bunurile si proprietatea, Dubaiul intruchipeaza vechiul motto al seicului Rashid: "Ceea ce e bun pentru comercianti e bun si pentru Dubai."

Asezare

Dubai este cel de-al doilea emirat, in ordinea marimii, din Emiratele Arabe Unite, situat pe malul sudic al golfului Arabiei. Dubai este alcatuit din Bur Dubai, centrul vechi al orasului Dubai, situat in partea sudica, despartit prin raul Dubai Creek de partea noua a orasului, Deira, devenita centru de afaceri. Bur Dubai este conectat de Deira prin doua poduri, Maktoum si Garhoud.

Dubai acopera o suprafata de 4114 km ?.

Clima

Dubaiul are un climat subtropical, astfel incat trebuie vizitat mai ales intre lunile noiembrie si martie. In mai, iunie, iulie, august si septembrie soarele este arzator iar temperaturile pot atinge chiar si 50 grade Celsius in oral, fiind chiar mai ridicate decat in desert.

Dubai are o clima fierbinte si, din cand in cand, clima umeda, cu mai multe luni de inregistrare la temperaturi de peste 40 ? C (104 F). Cea mai mare temperatura inregistrata in Dubai este de 47.3 ? C (117,1 ? F), si cea mai mica temperatura inregistrata este de 7 ? C (45 ? F). Precipitatiile sunt, in general, usoare, cu o medie de aproximativ 150 de milimetri pe an.

Demografie

Conform recensamantului efectuat de Centrul de Statistica din Dubai, populatia din emirat a fost 1422000 in 2006, care a inclus 1073000 barbati si 349000 femei. Incepand din 1998, 17% din populatie a fost formata din EAU resortisanti. Aproximativ 85% din expatria populatiei a fost din Asia, in special India (51%), Pakistan (15%), Bangladesh (10%) si altele (10%). 3 % din populatia totala din Dubai a fost catalogat ca fiind "de Vest". In plus, 16% din populatie (sau 288,000 de persoane) a trait in colective de munca de cazare nu au fost identificate de etnie sau de nationalitate, dar s-au gandit sa fie in primul rand din Asia . Medie de varsta in emiratul a fost de aproximativ 27 de ani. Natalitatea din 2005, a fost de 13,6%, in timp ce rata mortalitatii brut a fost de aproximativ 1%.

Desi araba este limba oficiala din Dubai, hindi, malayalam, urdu, persana, tagalog, bengali si alte limbi sunt vorbite in Dubai. Engleza este lingua franca a orasului si este larg vorbita.

Atractii turistice

In Dubai, impresioneaza in mod deosebit indraznetele realizari arhitectonice. Astfel, nu trebuie ratata vizitarea zgarie-norilor triunghiulari botezati Emirates Towers, Hotel Jumeira Beach, Water Park (unde amatorii de senzatii tari au parte de tobogane cu jeturi de apa, reglata termic, care te ridica si te coboara). Dar ceea ce domina Dubai-ul e Burj Al Arab, cel mai scump si mai inalt hotel din lume, singurul hotel de 7 stele - mai mare decat Turnul Eiffel si cu doar 60 de metri mai mic decat Empire State Building.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Dubai.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
3 070 cuvinte
Nr caractere:
16 516 caractere
Marime:
577.36KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
clima, demografie
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Filologie
Sus!