Deșeurile și managementul deșeurilor periculoase

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Deseurile si managementul deseurilor periculoase

Deseuri menajere

- Deseurile sunt substante, materiale, obiecte, resturi de materii prime provenite din activitatile economice, menajere si de consum.

- Clasificarea deseurilor

- -deseuri municipale(deseuri menajere de la populatie,din comert,industrie si institutii,din gradini,parcuri,piete sau de pe strada)

- -namol orasenesc (rezultat din epurarea apelor uzate orasenesti)

- -deseuri de constructii si demolari(rezultate in urma reabilitarii infrastructurii existente,in urma demolarii si construirii de noi imobile)

- -deseuri municipale periculoase(detergenti si dezinfectanti,vopsele,lacuri si diluanti,baterii si acumulatori uzati,pesticide si ierbicide si alte chimicale,becuri si tuburi fluorescente,echipamente electrice,electronice si medicamente)

- -deseuri de productie(rezultate direct din procesele de productie agricola,din prelucrarea lemnului sau industria de pielarii,blanuri si textile,industria fotografica,deseuri uleioase si combustibili lichizi)

- Problema deseurilor tinde sa devina una generala in lume, datorita tentintei generale de crestere a numarului populatiei ,cat si a evolutiilor din agricultura si industrie. Deseurile au depasit capacitatea mediului de a le absorbi si neutraliza intr-un ritm apropiat de ritmul in care acestea sunt generate.

Managementul deseurilor

- Managementul deseurilor, se refera la colectarea, transportul, tratarea, reciclarea si depozitarea deseurilor. De obicei, termenul se refera la materialele rezultate din activitati umane, si la reducerea efectului lor asupra sanatatii oamenilor, a mediului, sau aspectului unui habitat.Gestionarea deseurilor are ca scop si economisirea unor resurse naturale prin refolosirea partilor recuperabile. Deseurile gestionate pot fi atat solide, cat si lichide sau gazoase, precum si cu diverse proprietati (de exemplu radioactive), necesitand metode de tratare specifice fiecarora.

- In tarile slab dezvoltate lipsa fondurilor cat si a tehnologiei este o problema serioasa in ceea ce priveste deseurile,de asemeni si gradul scazut de civilizatie al populatiei.

- In schimb in tarile dezvoltate,exista numeroase proiecte pentru a valorifica deseurile prin diferite tehnologii.La nivelul acestor tari se utilizeaza instalatii de procesare a rezidurilor.Pentru ca acestea sunt amestecate se incearca separarea componentelor solide de apa si petrol.

- Ex.: Separatorul centrifug - este antrenat de un motor electric la o turatie de pana la 4000 rotatii/minut.Forta centrifuga determina segregarea partii solide si transportul spre gura de evacuare situata la un capat al cilindrului.Lichidele ajung in interiorul cilindrului si pe masura ce solidul este degajat ele migreaza spre celalalt capat al cilindrului fiind evacuate prin niste supape centrifuge.

Metode de "eliminare" a gunoaielor si problemele asociate

- -Depozitarea pe sol si in subsol

- -Reciclarea,reducerea si refolosirea

- -Compostul

- -Incinerarea

- -Depozitarea permanenta(in mina,pesteri,in unele cazuri chiar si pe malurile raurilor)

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Deseurile si managementul deseurilor periculoase.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
2 234 cuvinte
Nr caractere:
12 818 caractere
Marime:
19.78KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Geografie
Tag-uri:
deseuri, poluare, mediu
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Sus!