Cristofor Columb

Previzualizare referat:

Extras din referat:

S-a nascut la Genova in 1451, intr-o familie de tesatori saraci. Nu se cunosc amanunte despre copilaria sau tinereteasa nici despre modul cum a deprins stiinta navigatiei. Folosind harta geografului italian Paolo Toscanelli, Columb a imaginat planul de a naviga spre apus pentru a descoperi Indiile. A incecat sa-l convinga pe regele Portugaliei sa-i incredinteze o flota dar fara succes. S-a indreptat spre curtea spaniola, dar a trebuit sa astepte ani pana cand a primit o flota formata din trei caravele : Santa Maria, Pinta, si Nina. Aceasta a plecat la 12 august 1492 din portul Palos. Dupa 70 de zile, la 12 octombrie 1492, a fost zarit pamantul, o insula din arhipelagul Bahamas.

Columb a mai condus trei expeditii explorand noi insule si tarmuruile Americii Centrale. Pana la sfarsitul vietii nu si-a dat seama ca a descoperit un nou continent, fiind convins ca a ajuns in India, bastinasii au fost numiti indieni, iar insulele descoperite au fost cunoscute ca Indiile Occidentale, spre a le deosebi de adevaratele Indii, cele Orientale. Columb s-a stins din viata la 20 mai 1506 la Salamanca, uitat de contemporani. A fost un mare navigator si cartofrag, un om cu un curaj exceptional si cu o mare vointa, iar descoperirea Americii a fost unul dintre evenimentele cele mai insemnate ale istoriei universale.

S-a nascut in Portugalia in 1480. La 25 de ani s-a imbarcat pe o nava care pleca spre Indii, unde a acumulat o vasta experienta de navigator. Planul lui Magellan era sa gaseasca o stramtoare prin care sa depaseasca America sis a ajunga in Asia. Acest plan a fost respins de regale Portugaliei. Din aceasta cauza Magellan s-a stabilit in1516 in Spania, unde a primit o flota cu care a plecat din portul Sevilla la 10 august 1519. A explorat coastele Americii, gasind stramtoarea care a primit numele descoperitorului: Stramtoarea Magellan. Corabiile au patruns apoi in Oceanul Pacific, unde marinarii au infruntat nenumarate suferinte cauzate de lipsa de alimente proaspete. Exploratorii au ajuns in Insulele Filipine, unde Magellan a fost omorat intr-o ciocnire cu bastinasii. O singura corabie si-a continuat drumul apre apus si dupa trei ani de calatorie a atins punctul de plecare, Spania. In timpul expeditiei Magellan s-a dovedit un mare navigator, un om cu o tenacitate extraordinara. Atat de grea si cutezatoare a fost fapta sa, ca abia in 1577-1580 navigatorul englez Francis Drake a mai repetata inconjurul lumii cu o corabie.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cristofor Columb
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
393 cuvinte
Nr caractere:
2 114 caractere
Marime:
7.92KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Predat:
la gimnaziu
Sus!