Previzualizare referat:

Extras din referat:

Columbia ,oficial Republica Columbia este o țară din partea de nord-vest a Americii de Sud, mărginită la nord-vest cu Panama, la est cu Venezuela și Brazilia, la sud cu Ecuador și Peru, la vest cu Oceanul Pacific și la nord cu Marea Caraibelor. Se recunoaște că Columbia are și frontierele maritime cu Jamaica, Haiti, Republica Dominicană, Nicaragua, Honduras și Costa Rica. Capitala Columbiei este Bogotá.

Columbia este al 26-lea stat al lumii și al patrulea al Americii de Sud după suprafață (precedat de Brazilia, Argentina și Peru), având o suprafață mai mare de două ori decât cea a Franței. Considerând întreaga Americă Latină, doar Brazilia și Mexic au o populație mai mare decât cea a Columbiei.

Economie

După decenii de creștere stabilă a PIB, Columbia a intrat în recesiune in 1999, refacerea a fost îndelungată și dureroasă. Columbia se confruntă cu o cerere internă și externă redusă, și conflicte armate interne serioase. Principalele produse columbiene pentru export petrolul și cafeaua au un viitor incert din cauza diminuării extracției de petrol și prețului mic al cafelei pe piața internațională. În aceste condiții sunt necesare noi exlorări petroliere. Balanțele comerciale ale Columbiei ating niveluri record, atât exportul cât și importul. Câteva instituții financiare internaționale au apreciat reformele economice introduse de Uribe, care inculd reducerea deficitului sectorului public sub 2,5% din PIB. Datorită politicilor economice guvernamentale în 2003 a fost înregistrată o creștere economică printre cele mai mari în America de Sud. Distribuția pentru activitate economică în 2005 a fost:

- agricultură - 13,9%

- industrie - 30,3%

- servicii - 55,8%

Turism :

Turismul în Columbia este un sector important în economia țării

Contribuția directă a turismului și călătoriilor la PIB în 2013 a fost COP11,974.3bn (1,7% din PIB). Se estimează că aceasta va crește cu 7,4% până la COP12,863.4bn în 2014.This reflectă în primul rând activitatea economică generată de industrii , cum ar fi hoteluri, agenții de voiaj, companii aeriene și alte servicii de transport de pasageri ( cu excepția serviciilor de navetiști). Dar , de asemenea , include, de exemplu, activitățile industriilor de restaurant și de agrement susținute direct de turiști. [29] Se preconizează că contribuția directă a turismului și călătoriilor în PIB să crească cu 4,1% pe an la COP19,208.4bn (1,8% din PIB) de 2,024.

Top :

10.Popayan este unul dintre orasele cele mai impresionante coloniale din Columbia. Situat în sud-vestul Columbiei, este numit uneori "Ciudad Blanca" (White City), deoarece clădirile sale sunt cretă albă. Fondată în 1537, clima blândă în Valle de Cauca a atras rapid familiile spaniole bogate care au construit vile, școli, biserici și mănăstiri. Orasul este renumit pentru ei, precum și viața sa de noapte. Iglesia de Ermita este cea mai veche biserică din oraș, construită în 1546.

7. San Agustin este un oraș mic înconjurat de peisaje minunate și rămășițele unei civilizații uitate. Unul dintre cele mai interesante locuri antice din Columbia, parcul arheologic San Agustin este acasa, la mai mult de 500 de monoliți, statui, petroglife și sarcofage. Cele mai multe dintre sculpturile în piatră de la San Agustin au fost create intre 100 AD si 1200 AD Acestea includ reprezentări ale unor figuri umane, zâmbitori și rânjind monștri precum și animale, cum ar fi șerpi, păsări și jaguari. Cultura de pre-incas, care a construit sculpturile în piatră este înconjurată de mister. Nimeni nu știe numele lor real. Cele mai multe din ceea ce se știe despre această societate provine din interpretarea statui sculptate și alte ruine.

6. Călătorii care iubesc cafeaua vor dori cu siguranta sa viziteze Zona Cafetera (Eje Cafetero), în cazul în care aproape jumătate din recolta de cafea din Columbia este cultivat pe pantele Anzilor. Vizitatorii pot afla mai multe despre cafea la El Parque del Café, un parc care are o grădină botanică cu plante de cafea și un parc de distracții. Zona are un muzeu de aur oferind artefacte pre-columbiene. Turnul de la Catedral de Manizales oferă vederi uimitoare la unul dintre principalele orașe din regiune. Vizitatorii pot lua, de asemenea, o baie în izvoarele termale de la Santa Rosa si San Vincente. De asemenea, regiunea este un loc bun pentru o excursie pe jos în Anzi.

4. Villa de Leyva poate fi un mic oraș la mai puțin de patru ore de la Bogota. Arhitectura sa reflectă influente spaniole și maure; într-adevăr, Villa de Leyva a fost comparat cu Andaluzia, din cauza clădirilor albe cu ornamente din lemn și balcoane. Muzeele onora oameni celebri care au luptat pentru independența columbiana. Prima distilerie din regiune se află aici.

3. Bogota, uneori denumit "Atena din America de Sud", a fost mai întâi soluționat de popoarele indigene, deși data fondatoare este, în general, stabilită la 1538 de un explorator spaniol. Astăzi, orașul este unul dintre cele mai mari orașe din capitala America de Sud și Columbia. Odată ce a considerat un loc pentru a se evita, Bogota a curățat actul său și devine rapid unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Columbia. Situat la 2640 de metri (8,660 picioare), în Anzi, Bogota are numeroase atracții pentru a atrage vizitatori, inclusiv un planetariu, muzeu de aur, grădini botanice, evenimente culturale și o viață de noapte înfloritoare. districtul istoric al orașului poate fi găsită la La Candelaria, un sfert plăcut de cafenele, biserici și muzee.

2 Tayrona National Park este un loc mult vizitat pentru călătorii care se bucură de natura și de explorarea ruinelor vechi. Situat pe partea de nord Columbia coasta, parcul oferă o varietate de ecosisteme, de la mlaștini la crânguri la nor pădurilor. Pentru mulți călători, cea mai mare atractie a parcului este plajele sale, stabilite in golfuri adanci si umbrite cu palmele nucă de cocos. De fapt, plajele Tayrona sunt printre cele mai frumoase din Columbia. Parcul este, de asemenea, popular cu ornitologii care vin pentru a vedea condor andin, o specie amenințată. Parcul isi ia numele de la Tayronas, un popor nativ, care a lăsat amprenta asupra unui număr de situri arheologice, inclusiv Pueblito Chairama. 4

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • columbia.docx
  • Columbia.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx, pptx
Diacritice:
Da
Nota:
10/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
2 fisiere
Pagini (total):
22 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
2 523 cuvinte
Nr caractere:
12 731 caractere
Marime:
7.53MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Filologie
Profesorului:
Furculita
Sus!