Catalonia - obiceiuri și tradiții

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Catalona este o mica regiune autonoma, de 6 miliarde de locuitori, situata in NE Spaniei. Ea detine o suprafata de circa 32. 000 Kilometrii patrati. Capitala sa este Barcelona, unul dintre cele mai frumoase orase din lume, iar istoria, limba si cultura specifica i-au oferit Cataloniei un caracter distinct fata de restul Spaniei. Catalonia are toate tipurile de relief, prezinta un numar surprinzator de muzee (peste 300) unele cu valoroase colectii de interes mondial. Pe colina Monjuic din Barcelona, se afla Muzeul Natonal de Arta Catalana, partial renovat, unele admira cele mai cunoscute colectii de pictura din lume. Muzeul Picasso, aflat intr-un incantator castel gotic, restaurant, ce contine lucrari din perioada de tinerete a pictorului, precum si din alte perioade, donate char de catre artist asezat n Catalonia.

O data pe an, fiecare oras din Catalonia isi sarbatoreste ziua Marelui Festival. Strazile se umple de lume, caci catalanii sunt prea veseli ca sa-i lase pe strain sa stea deoparte.

Multi dintre ei isi pastreaza pentru asemenea zile costume traditionale. In zona Farragona poti admira agilitatea si robustetea castalanilor care construiesc turnuri umane din trupuri, iar daca te simti destul de puternic pentru a vana dragoni, vulturi uriasi si demoni, atunci te poti duce la Bega Liesta Carpus Christi, din iunie; acest festival unic care combina traditiile pagane cu cele de origine crestina se sarbatoreste din generatie in generatie, din timpuri foarte vechi. Spre deosebire de aceasta festivalul numit Dansul Mortii cu radacini doar in practicile vechi crestne, comemoreaza teribilile plagi ale nchizitiei din evul mediu si se celebreaza pe strazile Vergees, in Joia Mare. In ajunul sarbatorii Sfantului Ion (24 iunie) sunt aprinse focuri mari pe strazi si in piete, iar solstitiul de vara este celebrat pana tarziu in noapte, cu focuri de artificii si coca (niste dulciuri traditionale). la marile festivaluri si la alte fieste, mai poti vedea parade de papusi uriase, ce danseaza jovial printre pitici. O alta cale de a-ti exprima bucuria si prietenia la sarbatorile populare este sa dansezi sardana, dansul national catalan, care se executa in acompaniament de cobla (niste instrumente care imita zgomotul facut de vant insotit de cel produs de contrabas): dansatorii isi tin mainile ridicate, unite intr-un fel de hora, pasind destul de calm spre dreapta si spre stanga.

Catalonia, ca multe alte regiuni din Spania, celebreaza si carnavalurile, cu deosebire in Solsona, Sitges si Vilanova, care sunt cele mai colorate, mai vesele.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Catalonia Obiceiuri Si Traditii
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
397 cuvinte
Nr caractere:
2 192 caractere
Marime:
8.66KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Predat:
la gimnaziu
Sus!