București

Extras din referat:

Piaţa Universităţii este o piaţă importantă în Bucureşti. Este kilometrul zero al reţelei de şosele a României, forma ei este după modelul haussmanian de "Mare-Intersecţie" - "La Grande Croisee" delimitând axele nord-sud, est-vest astfel se încurajează modernizarea urbană prin influenţa pariziana. Aici se găsesc clădirile Universităţii Bucureşti, Teatrului Naţional "I. L. Caragiale" şi Hotelului Intercontinental.

Aici au avut loc evenimentele din primăvara anului 1990, între 13 şi 15 iunie, în timpul guvernării FSN.

Evenimentele de masă petrecute în Piaţa Universităţii din Bucureşti între 22 aprilie şi 15 iunie 1990 sunt cunoscute drept manifestaţiile din Piaţa Universităţii. Iniţiate din pricina nemulţumirii generale cu privire la evoluţia vieţii politice din România post-decembristă, protestele vor fi oprite prin aducerea muncitorilor din mine în capitală pentru a îi forţa pe participanţi să renunţe. Manifestaţiile au fost supranumite „Golaniada”', titlu provenind din apelativul „golan”, folosit îndeosebi de către preşedintele Ion Iliescu cu referire la protestatari.

Banca Comerciala Romana isi inscrie numele pe lista bancilor comerciale nou create si reorganizate dupa 1989. Ea este o institutie speciala, ce poate fi considerata o banca noua pentru ca actul sau de nastere poarta data de 1decembrie 1990, dar in acelasi timp , prin activitatea pe care o desfasoara in cadrul Bancii Nationale din care se desprinde este deopotriva o banca cu traditie in domeniul bancar. Inceputul a fost foarte dificil . In afara unui act de identitate , unei banci ii mai sunt necesare un sediu central , o retea de unitati , personal suficient, capital , clienti si o gama adecvata si tentanta de produse si servicii utile pentru acesti clienti.

Conducerea Bancii Comerciale Romane a reusit sa aduca banca la parametrii deja cunoscuti si confirmati pe plan intern si international. In pofida greutatilor intampinate , B.C.R. , bine condusa , a devenit astazi una din cele mai puternice si prestigioase banci romanesti .

Înfiinţată prin Decretul nr. 756 din 4 / 16 iulie 1864 al Domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi reclamându-se ca succesoare a structurilor de învăţământ superior inaugurate de Academia Domnească (1694), Universitatea din Bucureşti a contribuit şi contribuie în mod decisiv la dezvoltarea şi modernizarea învăţământului, ştiinţei şi culturii româneşti.

Universitatea din Bucureşti este una din cele mai importante instituţii de învăţământ superior din România. În cei 144 de ani de existenţă, ea a ajuns să aibă un solid prestigiu naţional şi internaţional.

În mod obişnuit, în ţară şi în străinătate, Universitatea din Bucureşti este considerată cea mai importantă instituţie de învăţământ, cercetare şi cultură din România. Numeroasele generaţii de studenţi şi profesori au reuşit să impună Universitatea noastră ca una din instituţiile de referinţă pentru întreaga societate românească. Iar recunoaşterea internaţională nu a întârziat să apară. Sondajul efectuat anul trecut de cunoscuta publicaţie The Times Higher Education Supplement, plasa instituţia noastră academică între primele 500 ale lumii, fiind singura universitate din ţară prezentă în acest top internaţional de prestigiu.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Bucuresti.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
6/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
21 pagini
Marime:
6.34MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Geografie
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Sus!