București

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Bucuresti este capitala si cel mai mare oras din România, localizat în sud-estul tarii. Orasul este situat la aproximativ 65 de kilometrii de fluviul Dunarea pe malurile Dâmbovitei, un afluent al Dunarii. El este situat într-o zona de câmpie si incluzând zonele suburbane acopera o suprafata de 300 kilometrii patrati.

POPULATIA

În 1930 populatia Bucurestiului atingea cifra de 631288 de locuitori. În anii 1950, ca urmare a industrializarii si a politicii de urbanizare numarul populatiei s-a dublat, si a continuat sa creasca constant. În 1997 populatia trecuse de pragul de 2 milioane mai exact atinsese cifra de 2037000.

Cresterea populatiei a dus la scaderea locuintelor, aceasta problema persistând pâna în ziua de astazi. Lipsa surselor financiare a României a împiedicat constructia de noi apartamente, multe cladiri începute înainte de anul 1990 sunt înca neterminate.

Economia

Bucuresti este un important centru industrial si principalul centru financiar si comercial al României. Productia industriala a orasului reprezinta 20 % din productia nationala. Industria orasului include constructia de masini grele, aviatie, mecanisme fine, unelte agricole, produse electronice, chimice, textile, produse din piele, cabluri, cosmetice si produse alimentare.

Principalele mijloace de transport în capitala sunt autobuzul, troleibuzul, tramvaiul precum si metroul sau liniile expres de suprafata. Calatoriile cu metroul si cele pe liniile expres se fac pe baza de cartela magnetica.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Bucuresti.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
6/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 286 cuvinte
Nr caractere:
6 706 caractere
Marime:
444.93KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Geografie
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Sus!