București

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Inca din epoca paleolitica exista dovezi care atesta aparitia omului pe malurile Colentinei si Dambovitei. In epoca neolitica se trece de la locuinta bordei sapat sub pamant la cea de la suprafata, construita din lemn si lut. Pana la 1800 i. H.: Existenta omului se face remarcata in cateva puncte ale unor cartiere cunoscute azi ca Dudesti, Lacul Tei, Bucurestii-Noi, Giulesti-Sarbi, Mihai Voda etc.

1800 - 800 i. H.: In cartierul Tei sapaturile atesta urmele unor asezari, despre care se presupune ca ar fi din epoca bronzului. 800 -100 i. H.: Se gasesc urmele mai multor asezari geto-dacice in cartierele Herastrau, Radu Voda, Damaroaia, Lacul Tei, Pantelimon, dealul Mihai Voda si in Popesti-Leordeni si Popesti-Novaci o presupusa resedinta a lui Burebista. Secolele III - X: Cateva locuinte dacice, chiar daco-romane descoperite la Bucurestii-Noi, Tei, Militari, precum si niste unelte, ceramica, obiecte de podoaba, monede gasite la Crangasi, Ciurel, Fundenii Doamnei, Baneasa, Straulesti, dovedesc aici existenta populatiei si dupa anul 271, adica dupa retragerea administratiei si armatelor romane din Dacia. Secolele X - XIII: La Curtea Veche, Baneasa, Ciurel, Damaroaia, Colentina, se descopera vestigii din aceasta perioada de cristalizare a societatii feudale. 20 septembrie 1459: Vlad Tepes, domnitorul Tarii Romanesti pomeneste pentru prima oara numele de Bucuresti intr-un act prin care intareste proprietatea unor boieri. 14 octombrie 1465: Radu cel Frumos decide ca Bucuresti sa fie una din resedintele domnesti ale Tarii Romanesti.

1558 - 1559: La Curtea Veche se construieste Biserica Domneasca. Aceasta ctitorie a domnitorului Mircea Ciobanu este cel mai vechi salas de cult din Bucuresti, pastrat in forma lui originala. 1659: In timpul domniei lui Gheorghe Ghica, Bucuresti devine capitala Tarii Romanesti.

1661: Pe o portiune a ulitei Targului de Afara (azi Calea Mosilor), se face prima incercare de pavare a strazilor cu piatra de rau. 1694: Se infiinteaza Academia Domneasca de la Sf. Sava, fiind prima scoala superioara din Tara Romaneasca. 1702: Pe mosia vaduvei Mogos, Constantin Brancoveanu inalta Palatul Mogosoaiei, edificiu de mare valoare arhitecturala. Azi se gazduieste aici Muzeul de arta feudala brancoveneasca. 1704: Spatarul Mihai Cantacuzino construieste Spitalul Coltea, cel mai vechi asezamant de acest fel din Bucuresti, care dupa ce va fi avariat de incendiu si de cutremur, va fi demolat si reconstruit. (Edificiul actual se ridica dupa 1888. ) 1720 - 1722: Marele logofat Iordache Cretulescu si sotia sa Safta (una din fiicele domnitorului Constantin Brancoveanu) inalta Biserica Cretulescu. 1724: Se ridica Biserica Stavropoleos, considerata o bijuterie arhitecturii religioase. 1760 - 1782: Sunt atestate breslele mestesugaresti pentru croitori, cizmari, cavafi (pantofari si cizmari, ce fac incaltaminte de calitate inferioara), cojocari, panzari, salvaragii (croitori de pantaloni largi, turcesti, numiti salvari), zabunari (croitori ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Bucuresti - Varianta 4
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 892 cuvinte
Nr caractere:
18 114 caractere
Marime:
385.16KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
bucuresti, locatii
Predat:
la liceu
Sus!