Previzualizare referat:

Extras din referat:

Asezare: Australia este un continent insular, asezat in sud-estul Asiei. Apele care se invecineaza cu Australia sunt: Marea Timor, Marea Arafura, Golful Carpentaria, Marea Coralilor si marea Tasmaniei (E), Stramtoarea Torres (N), Stramtoare Bass si (S), Oceanul Indian (S-V). Topografie: inaltimea medie a reliefului este de 275 metri. Nu se gasesc munti inalti, in interiorul Australiei gasindu-se campii intinse, mai inalte in N-E. - Cordiliera Australiana (Muntii Marii. C umpene de Ape), in est, paralela cu tzarmul Pacificului pe 3000 km lungime. Este un sistem de podisuri, dealuri, si munti nu prea inalti.

Marele Podis Vestic, cu aspect de platou neted, putin inalt, cuprinde trei deserturi: Marele Desert de Nisip, Desertul Gibson si Marele Desert Victoria.

Clima: variaza mult: tropical umeda (N-E), tropical uscata (partea centrala si V), temperata (S-E) Apele: cea mai saraca retea hidrografica. Exista un singur sistem fluvial in est: Murray, cu afluentul sau, Darling. Principalul lac este Eyre, avand dimensiuni variabile. Vegetatia: fiind saraca in precipitatii, cea mai mare partea a tarii este acoperita cu scrub. In N-E cresc paduri tropicale, in S-E apar eucalptii, acacii, ferigi aborescente si vegetatie de savana.

Fauna: Este foarte originala, cu specii care nu se mai intalnesc in alte regiuni ale lumii: ? marsupiale: cangurul, lupul marsupial, ursuletul koala etc. ? mamiferele care se inmultesc prin oua, dar isi hranesc puii cu lapte: echidna, ornitorincul.

Exista mai multe specii de pasari: emu; casuarul; lira s. a. Densitatea populatiei: 2 pers. /km. patrat Aproximativ 95% din nr. de locuitori sunt Caucazieni. Circa 20% din australieni s-au nascut inafara tarii. Aborigenii reprezinta cca. 1. 5% din populatie, desi acestia au fost primii locuitori ai Australiei, cu 40. 000 ani in urma. Sydney 3. 6 milioane Melbourne 3. 1 milioane Brisbane 1. 5 milioane Perth 1. 2 milioane Adelaide 1. 0 milioane Canberra 303, 846 Populatia: Dupa Antartica, Australia este cel mai putin populat continent al planetei. Desi are un spor natural redus, continentul a cunoscut o crestere insemnata a populatiei dupa 1960, care aproape s-a dublat in numai 3 decenii si ceva. Aceasta crestere s-a datorat in deosebi sporului migratoriu. Australia are o populatie foarte omogena: peste 95% sunt albi. Peste patru cincimi din populatie sunt concentrate pe mediul urban.

Limba nationala: engleza.

Religie: Australienii sunt de religie Anglica, Catolica sau alte religii crestine.

le-au marit pe cele existente. Sydney Opera House este un bun exemplu al talentului arhitectural pe care australienii il au.

bogata in resurse naturale ca petrol, gaze, carbune, aur, cupru, uranium, minereuri de fier si bauxita. Carbunele si petrolul reprezinta 20% din castigurile prin exporturi, minereurile si mineralele circa 25%, iar aurul 8%. Exporta: minerale, carne, lana, aluminiu, aparatura industriala si de ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Australia - Varianta 4
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
692 cuvinte
Nr caractere:
4 303 caractere
Marime:
507.63KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
australia, demografie
Predat:
la liceu
Sus!