Previzualizare referat:

Extras din referat:

Australia este cel mai neobisnuit continent, individualizat printr-o cultura aparte. Munti stancosi, paduri tropicale, plaje interminabile cu nisispuri de aur, toate scaldate de apa oceanului. Adica o destinatie de vis. Taramul surferilor si al cangurilor, acesta este teritoriul unde incepe oficial anul nou. Este o lume a contrastelor unde intalnesti orase cosmopolite, pentru ca imediat dupa ce le parasesti sa descoperi un taram in totalitate salbatic, cu fauna si flora cum nu gasesti in nicio alta tara. Australia este un melanj intre civilizatia tipic europeana si traditia aborigienilor, care ofera deopotriva momente unice de relaxare si cu siguranta, experiente inedite.

Ca suprafata, Australia este a cincea tara din lume si cel mai mic continent, avand cea mai joasa si plata intindere de uscat. Suprafata pe care se intinde continentul este de peste 7,686 milioane kilometric patrati, de 32 ori mai mare dect suprafata Romaniei. Numele continentului de Australia a fost propus, pentru prima data, in 1815, de navigatorul englez Mathew Filnders, inlocuind numele vechi "Noua Olanda" dat de olandezi in sec. XVII-XVIII. Populatia tarii numara 20,3 mil. locuitori, Australia fiind cea mai putin populata tara din lume.Cele mai cunoscute orase ale tarii sunt: Sydney, Melbourne, Hobart, Adelaide, Brisbane si Canberra, capitala tarii.

Turismul reprezinta cea mai mare sursa de venituri a economiei, Australia este vizitata de peste 4 mil. turisti pe an. Se castiga de 2 ori mai mult decat in industria carbonifera.Turismul international a adus in 1998 un venit de 8,5 miliarde $. Conditiile naturale si socio-economice, precum si distributia si concentrarea in teritoriu permit delimitarea a 4 zone turistice si anume: Australia de Est si Sud-Est, Asutralia Centrala, Australia de vest, Tasmania.

1. Australia de Est si Sud-Est

Se intinde pe mii de kilometri pe coasta rasariteana a Australiei si dispune de cele nai inseminate resurse turistice, plaje, parcuri, peisaje, flora, fauna, centre turistice. Padurile de eucalipti presarate cu palcuri de cadri ocupa o fasie de 30-80 km si dau farmecul coastei. La vest de fasia impadurita se afla sirul de lanturi muntoase - Muntii marii Cumpene de Ape unde se inatalnesc numeroase atractii turistice si locuri de vilegiatura. Aici se impun Muntii Noii Anglii cu cca. 15 000 kmp de paduri, cu rauri si cascade, fond piscicol si cinegetic, peisaje spectaculoase. Parcul National Moreton, la Sud de Sydney, renumit pentru flora si fauna sa variate; Valea Raului Tenterfield, cu salcii pletoase si pitoresc deosebit, loc pentru taberele artistilor plastici. De-a lungul coastei rasaritene, la o distanta ce variaza intre 10-130 km, se desfasoara pe circa 2000 km Marea Bariera de Corali, urias masiv de recife coralifere, lat de 200m-150 km, care te incanta cu un

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Australia.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 883 cuvinte
Nr caractere:
10 656 caractere
Marime:
17.96KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
clima, populatie, relief
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Ştiinţe ale naturii
Profesorului:
Mihnea Mihai
Sus!