Analiza comparativă între Sighișoara și Konstanz

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Municipiul Sighisoara este situat la extremitatea sudica a judetului Mures, in Podisul Tarnavelor (zona raului Tarnava Mare) si se intinde de o parte si de alta a Tarnavei Mari, situat la 123 de km de la izvoarele raului in zona de varsare a paraului Saes.

Este al doilea oras ca marime si importanta (istorica, economica, politica, geografica) din judetul Mures, fiind ridicat la rangul de municipiu la 16 februarie 1968 si avand in subordine administrativa sase localitati componente (Angofa, Aurel Vlaicu, Rora, Soromiclea, Venchi, Catunul Viilor) si un sat, Hetiur.

Sighisoara-cetate medievala

SIGHISOARA, SCHAESSBURG, SEGESVAR, una din bogatiile Ardealului, Perla Transivaniei de odinioara, este cea mai mare cetate medievala locuita din Europa , considerata de unii ca fiind si cea mai frumoasa.

O istorie vie a trecerii timpului, intemeiata dupa traditie in 1191, dar mentionata documentar in 1280 sub numele de CASTRUM SEX si mai apoi cu termenul german SCHESPURCH (1298), Sighisoara este opera constructiva a colonistilor germani (sasii) adusi in Transilvania pentru paza vechilor frontiere ale regatului maghiar in secolele XII-XIII dupa Hristos.

Includerea notiunii de cetate in denumirea localitatii din toate limbile vorbite aici (Schaessburg, Sighisoara, Segesvar, Castrum Sex) este un fenomen rar in Transilvania.

Aici au convietuit timp de sute de ani sasi, romani, maghiari, tigani, evrei si alte minoritati.

In trecut Sighisoara a trait din mestesugarie si din comert. Mestesugaria era bine organizata in bresle care aveau in afara organizarii si efectuarea meseriei si indatorirea de aparare a orasului. Fiecare bresla era responsabila pentru un turn de aparare care era intretinut si aparat de ea.

Turnurile breslelor de aparare, casa lui Vlad Dracul, Turnul cu Ceas, ca delatfel casele medievale vechi de citeva sute de ani reprezinta obiectivele turistice din Sighisoara care atrag anual un numar mare de vizitatori romani si straini dornici in gasirea atmosferei medievale.Substanta bine intretinuta a cetatii medievale din Sighisoara a atras atentia organizatiei UNESCO incat Sighisoara in anul 1999 a fost declarata PATRIMONIU MONDIAL, totodata se afla pe lista monumentelor protejate a organizatiei Wolrd Heritage Cities in rand cu alte orase Europene care detin monumente de acest rang.

Konstanz-descrierea orasului

Asezare geografica

Centru universitar si turistic, Konstanz este situat in SV Germaniei, la doar 1 km de granita cu Elvetia, intre doua lacuri: Bodensee (Konstanz) si Untersee, unite de fluviul Rin.

Pe malul nordic al fluviului se gaseste partea mai moderna a orasului, cu zona industriala si cele rezidentiale, iar la sud- vechea cetate, unde se afla

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza Comparativa intre Sighisoara si Konstanz.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 487 cuvinte
Nr caractere:
9 188 caractere
Marime:
1.03MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
asezare geografica, clima, relief, populatie
Predat:
la liceu
Sus!