Previzualizare referat:

Extras din referat:

Algeria, oficial republica populara si democrata Algeria, este situata in vestul nordului Africii; are ca vecini la nord marea Mediterana, la est pe Tunisia si Libia, la sud Niger, Mali, si Mauritania si la vest Maroc. Suprafata tarii este de 2. 381. 741 km2 sau 919. 595 mile2. Algeria are patru mari regiuni, ce se extind de le est la vest in zone paralele. In nord, de-a lungul coastei mediterane si cam 80 pana la 190 km in interiorul tarii este Tell. Aceasta regiune are campii coastale mici si inguste avand in spate o portiune din muntii Atlas. Vaile numeroase din aceasta regiune constituie cea mai mare parte din pamantul arabil al Algeriei. Cel mai mare rau al tarii este Chelif care are in lungime 725 de km si izvoraste din Muntii Atlas si se varsa in marea Mediteraneana; mai la sud nu se mai gaseste nici un izvor permanent. Urmatoarea regiune ce se gaseste in sudul si sud-vestul tarii este podisul inalt. Destul de multe bazine colecteaza apa de la ploile din sezonul ploios, formand lacuri putin adanci, pe masura ce se usuca ele devin terenuri plate numite Chotts sau Shatts. A treia regiune este lantul muntos Atlas. A patra regiune, ce ocupa 90 la suta din suprafata Algeriei este portiunea algeriana din Sahara. Mare parte din terenul de aici este acoperit de pietris. La sud rasarind deasupra desertului sunt muntii Ahaggar ce au cel mai inalt varf din Algeria de 3. 003 metri ce se numeste Tahat.

Regiunea Tell are un climat tipic mediteranean cu veri calde si uscate si ierni blande si ploioase. Aceasta este zona cea mai umeda a tarii cu precipitatiile anuale variind de la 400 la 1. 000 de milimetri. Temperaturile medii vara si iarna sunt de 25oC si respectiv 11oC. In timpul verii rafale de vant uscate si extrem de calde numite local Chehili, ce bat din nordul Saharei. Mai la sud climatul devine din ce in ce mai uscat precipitatiile din cele doua regiuni din sud sunt de 200 pana la 400 mm anual. In desertul Sahara precipitatiile anuale nu depasesc 130 mm.

Mult din bogatia Algeriei se gaseste in zacamintele de titei, gaz natural, fosfor si minereu de fier. Alte resurse sunt carbunele, plumbul, si zincul. Terenul arabil din Algeria ocupa doar 3 la suta din suprafata tarii si se gasesete in nordul tarii.

Regiunile nordice din Algeria au suferit secole de defrisari. Mici paduri exista in parti mici.

Pomii ce se gasesc in aceste paduri sunt pinii, cedru de Atlas, si diferite specii de stejar incluzand si stejarul de dop. Plantele din Sahara sunt imprastiate si se gasesc sub forma de iarba rezistenta la secete si salcami.

Vegetatia imprastiata din Algeria nu poate sa suporte decat un numar limitat de animale salbatice. Animalele ce se gasesc sunt: vulpea, mistretul, sacalul, iepurele, antilopa si reptilele.

Solurile bogate sunt rare in Algeria.

Cele mai fertile soluri se gasesc in regiunea Tell, aproape de coasta sunt relativ sarace in humus si au suferit din cauza monoculturii. Campiile au depozite destul de mari de aluviuni, dar ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Algeria.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
4 389 cuvinte
Nr caractere:
24 399 caractere
Marime:
1.94MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
algeria, geografie
Predat:
la liceu
Sus!