William Thomsom Lord Kelvin 1824 1907

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Scara Kelvin este scara de temperatura termodinamica (absoluta) unde temperatura de zero absolut (0 K) este cea mai scazuta temperatura posibila, nimic neputand fi racit mai mult, iar in substanta nu mai exista energie sub forma de caldura. Unitatea de masura a scarii Kelvin este kelvinul (simbol: K), care este unitatea de temperatura in SI si este una din cele sapte unitati de masura fundamentale.

Scara Kelvin poarta numele fizicianului si inginerului irlandez William Thomsom, lord Kelvin (1824-1907) Unitatea si scara kelvin este definita, conform conventiilor internationale, prin doua puncte: zero absolut si punctul triplu al apei. De asemenea, aceasta definitie leaga exact scara Kelvin de scara Celsius.

Zero absolut - temperatura fata de care nimic nu poate fi mai rece si la care in substanta nu mai exista energie sub forma de caldura - este definita ca fiind exact 0 K si -273, 15 C. Punctul triplu al apei este definit ca fiind la exact 273, 16 K si 0, 01 C. Aceasta definitie are trei consecinte: stabileste valoarea unitatii kelvin ca fiind exact 1 / 273, 16 parti din diferenta dintre punctul triplu al apei si zero absolut; stabileste ca diferenta punctelor de zero intre cele doua scari este exact 273, 15 kelvini (0 K = -273, 15 C si 273, 16 K = 0, 01 C). Temperaturile in kelvini pot fi convertite in alte unitati conform tabelului de sus-dreapta. Pentru apa standard la presiunea de 101325 Pa, la calibrarea doar pe baza definirii temperaturii termodinamice prin doua puncte.

Prefixele kelvinului in SI Prefixele SI sunt folosite pentru indicarea multiplilor si submultiplilor kelvinului.

Conventii tipografice Majuscule si forme la plural Cand cuvantul se refera la unitatea kelvin (temperatura sau interval de temperatura) se scrie cu minuscule, cu exceptia cazului cand cuvantul este primul din propozitie. Cand cuvantul se refera la scara Kelvin, se scrie cu majuscula.

Pluralul unitatii kelvin este kelvini. Forma si stilul simbolului K Simbolul kelvinului este intotdeauna litera latina majuscula K (nu se admite cursiv), deoarece minuscula este prefixul SI pentru 1 x 103. Simbolul special Unicode al kelvinului Unicode, care este un standard industrial conceput sa permita reprezentarea consistenta in calculatoare a tuturor simbolurilor din scrierile folosite in lume plaseaza simbolul kelvin la U+212A. In paginile WWW pentru simbolul kelvin se va folosi secventa: &#x212A. Aspectul sau este aproape la fel cu al majusculei K.

Deoarece unele calculatoare au probleme la afisarea simbolului kelvinului se admite folosirea in locul lui a majusculei K.

Temperatura de culoare Kelvinul este folosit adesea pentru indicarea temperaturii de culoare a surselor de lumina. Definirea temperaturii de culoare se bazeaza pe radiatia corpului negru, radiatie a carei culoare depinde de temperatura corpului radiant. Corpurile a caror temperatura este sub circa 4000 K par rosiatice, in timp ce cele a caror temperatura ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • William Thomsom Lord Kelvin 1824 1907
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
721 cuvinte
Nr caractere:
4 163 caractere
Marime:
14.70KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Fizică
Tag-uri:
kelvin, temperatura
Predat:
la gimnaziu
Sus!