Termodinamică

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Termodinamica studiaza din punct de vedere energetic proprietatile generale ale substantelor si legile care guverneaza miscarea termica, fara a se tine seama de natura miscarilor si interactiilor moleculare.

Metodele termodinamicii nu au la baza nici un model de reprezentare atomo-moleculara a substantei si din acest motiv termodinamica este o stiinta fenomenologica.

In cadrul termodinamicii se stabilesc relatii intre marimi direct observabile, adica intre marimi masurabile in experiente macroscopice, cum ar fi volumul, presiunea, temperatura, concentratia solutiilor, intensitatea campului electric si magnetic, etc.

Astfel, studiul diverselor procese din termodinamica nu impune cunoasterea mecanismului fenomenelor ce conduc la procesele respective.

Sistemele termodinamice. Parametri de stare. Echilibru termodinamic. Procese termodinamice.

Termodinamica opereaza cu o serie de notiuni si marimi, cu ajutorul carora se defineste orice proces sau fenomen termic. Una dintre acestea este notiunea de sistem termodinamic.

Se stie ca prin sistem fizic in general se intelege o portiune de univers. Sistemele fizice pot fi alcatuite numai din substanta, numai din camp, sau atat din substanta cat si din camp.

Sistemul termodinamic reprezinta un sistem fizic macroscopic ale carui dimensiuni spatiale si existenta in timp permit efectuarea unor procese normale de masurare.

Sistemele termodinamice pot fi:

- izolate, daca sistemul termodinamic nu sufera nici o interactiune cu mediul inconjurator;

- inchise, daca exista interactie cu mediul inconjurator, dar nu exista schimb de substanta intre sistem si mediul inconjurator;

- deschise, daca sistemul schimba si substanta cu mediul inconjurator.

Starea unui sistem termodinamic poate fi complet caracterizata printr-un numar finit de parametrii, numiti parametrii de stare.

Parametrii de stare reprezinta valorile instantanee ale marimilor fizice ce caracterizeaza atat sistemul considerat cat si interactiile dintre sistem si mediul inconjurator

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Termodinamica.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
3 932 cuvinte
Nr caractere:
22 108 caractere
Marime:
63.48KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Fizică
Tag-uri:
sistem termodinamic, proprietati, marimi fizice
Predat:
la facultate
Materie:
Fizică
Profesorului:
Gheorge Popescu,Ionela Ionescu
Sus!