Protecția Prin Relee

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

CAPITOLUL I. : Generalitati, clasificarea si caracteristicile releelor.
CAPITOLUL II. : Tipuri de relee.
CAPITOLUL III. : Principii de functionare ale releelor.
CAPITOLUL IV. : Sisteme de protectie prin relee.
Anexe si bibliografie.

Extras din referat:

O data cu dezvoltarea instalatiilor electrice protejate si a sistemelor energetice a avut loc perfectionarea tehnicii protectiei prin relee, elaborarea unor noi principii de functionare a protectiilor si a unor noi tipuri de relee, care sa satisfaca cerintele impuse de noul stadiu de dezvoltare a instalatiilor protejate.

Protectia prin relee a unei instalatii electrice este formata din totalitatea aparatelor si dispozitivelor destinate sa asigure in mod automat deconectarea instalatiei in cazul aparitiei unui defect sau a unui regim anormal de functionare, periculos pentru instalatie; in cazul defectelor si regimurilor anormale care nu prezinta un pericol imediat, protectia prin relee nu comanda deconectarea instalatiei, ci semnalizeaza aparitia regimului anormal.

Pentru lichidarea optima a defectelor, functionarea protectiilor prin relee trebuie sa satisfaca o serie de performante ca: rapiditatea, selectivitatea, siguranta, sensibilitateasi independenta fata de conditiile exploatarii.

In structura sistemelor automate se intalneste o mare varietate de elemente electrice si electronice de comutatie, utilizate la comutarea circuitelor electrice in scopul realizarii comenzilor si a stabilirii, respectiv intreruperii curentului electric in circuitele energetice. Capitolul I.

Generalitati, clasificarea si caracetisticele releelor Releul este un aparat care comuta, sub actiunea marimii de intrare, unul sau mai multe elemente de comutatie de mica putere in scopul comenzii altor elemente. Releele de protectie pot realiza contacte electrice ducand la intreruperea instalatiei cu energie electrica, deci la protectia acesteia.

Cele mai simple relee se compun dintr-un element de intrare I, denumit uneori si element sensibil, un element comparator K si un element de executie E cu una sau mai multe iesiri (anexa 1 fig. 1). 1. 1. Clasificarea releelor Releele folosite in sistemele electrice functioneaza dupa aceleasi principii ca si aparatele de masurat; de aceea ele pot fi clasificate, in general, dupa aceleasi criterii.

a) Dupa principiul de functionare, releele pot fii: electromagnetice (magnetoelectrice, de inductie, magnetice, electrodinamice, termice) si electronice.

b) Dupa felul parametrului la care actioneaza, releele pot fii: de curent, de tensiune, de putere, de temperatura, etc.

c) Dupa valoarea marimii de intrare la care actioneaza, releele pot fii: maximale, a caror actionare are loc cand valoarea marimii de intrare devine egala sau depaseste o anumita valoare maxima, dinainte stabilita; minimale, care actioneaza in momentul cand valoarea marimii de intrare devine egala sau mai mica decat o anumita valoare minima, dinainte stabilita si relee diferentiale, a caror actionare are loc cand diferenta valorilor a doua marimi aplicate la intrare devine, in valoare absoluta, mai mare decat o valoare dinainte stabilita.

d) O clasificare specifica a releelor se obtine daca se ia in consideratie modul conectarii in ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Protectia Prin Relee
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
34 pagini
Imagini extrase:
34 imagini
Nr cuvinte:
8 440 cuvinte
Nr caractere:
45 686 caractere
Marime:
103.08KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Fizică
Tag-uri:
relee, protectie
Predat:
la facultate
Materie:
Fizică
Sus!