Polykarp Kusch

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Polycarp Kusch s-a nascut pe 26 ianuarie 1911 la Blankenburg in Germania fiind fiul unui preot. El a locuit in Statele Unite si a fost cetatean american. El a fost educat in vestul Statelor Unite. Inclinarile sale erau spre chimie insa dupa ce a asistat la un curs la Institutul de Tehnologie din Cleveland, Ohio, intersul sau s-a indreptat spre fizica. In 1931 a fost licentiat in stiinta. In 1932 a intrat la Universitatea Illinois iar in 1936 a primit titlul de Doctor in fizica. Aici el a lucrat la problemele din domeniul optic sub indrumarea profesorului F. Wheeler Loomis. La universitatea Minesota a colaborat cu profesorul John T. Tate in studierea unor spectroscoape (1936-1937). Inca din 1937 Kusch a fost asociat al Departamentului de Fizica din cadrul Universitatii Columbia din New York exceptand intreruperile cauzate de cel de al II lea razboi mondial. Acesti ani si I-a petrecut in cercetarea si dezvoltarea unor generatoare cu microunde la Societatea Westinghouser. Experienta nu era importanta numai datorita cunoasterii de noi metode ci si proiectarii unui aspirator de o tehnologie specializata.

Kusch a fost profesor de fizica la Universitatea Columbia din 1949. Inca din primele zile a devenit asociatul profesorului I. I. Rabi, in programul de cercetari atomice, nucleare si moleculare.

Datorita acestei colaborari cu profesrul I. I. Rabi cercetarile sale au putut evolua.

Cercetarilor sale li s-au adaugat mici detalii despre interactiunea particulelor constituiente ale atomilor si moleculelor. Infiintarea momentului magnetic neregulat a electronilor si determinarea precisa a magnitudinii au facut parte din programul postbelic de cercetari a razelor atomice si moleculare.

Mai tarziu el a devenit interesat de problemele de fizica chimica al caror studiu experimental l-a aplicat tehnicii razelor moleculare.

Profesorul Kusch a primit titlul de Doctor in stiinta acordat de Institutul de tehnologie Case, Universitatea din Ohio, Universitatea din Illinois si Colegiul Colby. A fost ales membru al Academiei nationale de Stiinta (S. U. A. ) in 1956. In urmatorii ani se concentreaza foarte mult asupra problemelor de educatie, in special a tinerilor facandu-i sa intelaga aceasta civilizatie ciudata afectata de cunoasterea stiintei si rezultatele acesteia.

Polykarp Kusch s-a casatorit cu Edith Starr McRoberts; au avut trei fete. Sotia lui a decedat in 1959 si el s-a casatorit cu Betty Pezzoni in 1960. ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Polykarp Kusch
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
371 cuvinte
Nr caractere:
2 126 caractere
Marime:
4.34KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Fizică
Predat:
la gimnaziu
Sus!