Oscilator Liniar Armonic

Previzualizare referat:

Extras din referat:

MOA este o miscare alternativa de o parte si alta a unei pozitii de echilibru intre doua pozitii extreme egal departate de pozitia de echilibru Pendulul elastic este format dintr-un corp care are dimensiuni mici si este suspendat de unul din capetele unui resortsi oscileaza in vid.

Pendulul gravitational este format dintr-un corp care are dimensiuni mult mai mici decat lungimea firului inextensibil si netorsionabil.

Desi modulul vitezei este constant punctual material care are o MCU are o acceleratie diferita de zero numita acceleratie centripetal deoarece directia vitezei se modifica.

??=unghiul descries de raza vectoare in intervalul de timp ?t CO=I sina CO=centrul de oscilatie Y=A sin ?t Y=elongatia departarea de la punct la centrul de oscilatie luata cu semnul + sau cu semnul -. A=amplitudinea oscilatiei, distanta maxima dintre centrul de oscilatie si punctual material care oscileaza ?=pulsatia oscilatiei t=timpul V=A cos t V max=A V=v max atunci cand oscilatorul trece prin pozitia de echilibru a=-A 2 sin t a=-y 2 amax=A 2 De retinut!

t=intervalul de timp in care se efectueaza o oscilatie completa t=intervalul in care se efectueaza N oscilatii g?10 Pendulul elastic Este format dintr-un corp cu dimensiuni mult mai mici decat lungimea resortului.

OBS! Se neglijeaza forta de frecare cu aerul si masa resortului.

kA=mg F=-ky DE RETINUT!

Legea de miscare a oscilatorului liniar armonic : y=A sin (?t + f0) Y=elongatia oscilatiei [y]=m A=y max=amplitudinea oscilatiei [A]=m ?=pulsatia oscilatiei t=timpul [t]=s f0=faza initiala f= (?t + f0) =faza oscilatiei de la momentul t Perioada pendulului elastic F=-ky y=A sin (?t + f0) ymax=A F=ma V=A ? cos (?t +f0) Vmax=A ? a=-A ?2 sin (?t + f0) amax=A ?2 a=- ?2y ma=-ky - ?2my=-yk Perioada pendulului elastic depinde de proprietatile elastice si de inertia pendulului elastic si nu depinde de conditiile initiale (y0), si nici de amplitudinea oscilatiei.

...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Oscilator Liniar Armonic
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
369 cuvinte
Nr caractere:
2 196 caractere
Marime:
14.61KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Fizică
Predat:
la gimnaziu
Sus!