Microscopul și luneta

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Microscopul optic, este un instrument, care in principiu reprezinta o combinatie centrata (cu acelasi ax optic) de doua sisteme optice obiectivul si ocularul asezate la o anumita distanta unul de celalalt.

Obiectivul este constituit dintr-un sistem de lentile bine corectate pentru aberatii de sfericitate, si indeplineste conditia de sinus Abbe.

Ocularul reprezinta o lupa compusa, formata din doua lentile situate una fata de alta la o distanta egala cu semisuma distantelor focale.

Pentru obiectele departate un instrument optic trebuie sa produca o apropiere aparenta a obiectului, adica sa-i mareasca, cu alte cuvinte diametrul aparut trebuie sa fie egal cu raportul dintre inaltimea obiectului respectiv a imaginei si distanta obiect, respectiv imaginea pupila ochiului.

Se asigura iluminarea campului microscopului folosind fluxul luminos ce vine de la becul cu incandescenta situat in talpa microscopului reglandu-se diafragma si pozitia condensatorului situat sub obiectivul microscopului.

Se aseaza rigla divizata in mm la 0, 25 m de ocular si cu ajutorul camerei clare se regleaza pozitia oglinzii plane legate solidar de camera clara pana cele doua imagini ale riglei si micrometrului obiectiv sunt suprapuse si se pot compara cu usurinta.

Daca r diviziuni ale riglei coincid cu n diviziuni ale scalei micrometrului obiect divizata in sutimi de mm, G va fi: Metoda indirecta goc se determina suprapunand imaginea diviziunilor micrometrului ocular peste diviziunile riglei.

G = gob goc = 84, 95 Luneta 2h = 8 cm 2 (= 28 10-4 m ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Microscopul Si Luneta
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
316 cuvinte
Nr caractere:
2 176 caractere
Marime:
13.10KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Fizică
Predat:
la gimnaziu
Sus!