Microprocesorul 80286

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Este produs de firma INTEL si este destinat aplicatiilor de mare complexitate, unor statii de lucru puternice, ca si conducerii evoluate a sistemelor functionand in timp real.

Microprocesorul ofera facilitati neintalnite la predecesorii sai (8086, 80186), printre care se remarca: Unitatea de magistrala (UM); Unitatea instructiunii (UI); Unitatea de executie (UE); Unitatea adresei (UA). Una din caracteristicile majore ale UCP consta in utilizarea unui tampon stiva intre unitatea instructiunii si cea de executie. Acest fapt duce la cresterea vitezei de executie a unei secvente de instructiuni stocate in locatii de memorie succesive, deoarece permite suprapunerea extragerii, decodificarii si executiei instructiunilor.

Tamponul de pre-extragere intre UM si UI poate contine pana la 6 octeti din adresele de memorie imediat urmatoare celei ce contine instructiunea curenta.

UI: decodifica instructiunea si plaseaza rezultatul in tamponul instructiunilor decodificate, care poate contine trei astfel de instructiuni; UE: prelucreaza operanzii in concordanta cu instructiunea decodificata extrasa din tamponul instructiunilor decodificate; calculeaza adresele virtuale ale operanzilor; UA: converteste adresele virtuale in adrese fizice fiind asociata unei unitati de gestiune a memoriei implementata pe aceeasi placheta de siliciu cu UCP; permite cresterea vitezei de operare prin evitarea intarzierilor de transmisie intre circuitele integrate.

Semnale ale UCP Capsula microprocesorului 80286 are 63 pini, dintre care 6 sunt pentru alimentare, iar 57 sunt destinati astfel: Organizarea memoriei Memoria principala a sistemului cu microprocesor 80286 consta din unitati adresabile de 8 biti (octeti). 80286 are doua moduri de lucru: Modul real In modul real 80286 este compatibil, din punct de vedere al codului obiect, cu microprocesoarele 8086 si 8088. Memoria fizica este o arie continua de 1. 048. 576 bytes (1Mo) adresati prin pinii A0-A19. Pinii A23-A20 sint ignorati.

Modul protejat 80286 executa, in modul protejat, intregul set de instructiuni al mp. 8086. Modul protejat ofera, de asemenea mecanisme de gestiune a memoriei, mecanisme de protectie si setul de instructiuni asociate. 80826 intra in modul protejat din modul real prin setarea bitului PE din registrul MSW si incarcarea acestuia cu instructiunea LMSW. In modul protejatal mp. 80286 dispune de 1 Go de spatiu virtual de adresare proiectat intr-un spatiu de 16Mo de adrese fizice definite prin liniile A23-A0 si BHE.

Microprocesorul asigura mediul de lucru pentru multiprogramare. Astfel, mai multi programatori pot folosi acelasi spatiu virtual pentru diferite programe pe baza mecanismelor de conversie a adreselor virtuale in adrese fizice care ofera diverse spatii de memorie pentru fiecare program din sistem.

Adresarea memoriei este bazata pe conceptul de segmentare, intregul spatiu de adresare fiind compus din segmente a caror lungime variaza ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Microprocesorul 80286
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
2 436 cuvinte
Nr caractere:
15 219 caractere
Marime:
21.67KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Fizică
Tag-uri:
microprocesor, circuite
Predat:
la facultate
Materie:
Fizică
Sus!