Klaus Fuchs

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Fizicianul de origine germana (nascut la data de 29 decembrie 1911, in Russelsheim) Klaus Fuchs, cercetator de prim rang in cadrul proiectului n.trad.-n.a. Manhattan, era arestat la data de 3 februarie 1950 pentru vindere de informatii ,,delicate" aliatiilor postbelici sovietici, in materie de logistica pentru fabricarea primei bombe atomice ,,rosii".

Urmarile directe si indirecte ale arestarii lui Fuchs au fost anchetarea ,,succinta" si executarea (prin electrocutare, in incinta inchisorii n.trad.-n.a. Sing-Sing din San Francisco, S.U.A., in decursul lunii iunie, trei ani mai tarziu) altor doi cercetatori de origine germana, care activau pentru acelasi proiect, acestia fiind: sotii Julius si Ethel Rosenberg; dar si cu arestarea de catre n.trad. BFI (n.a. FBI) a altor agenti dubli, precum au fost: Harry Gold si David Greenglass, cumnatul lui Ethel Rosenberg.

Povestea vietii (de cercetator ,,pionier") lui Fuchs incepe in Marea Britanie, Scotia, unde s-a refugiat alaturi de intreaga sa familie in decursul anului 1933, pe cand se preconiza iminenta ascensiunii la guvernul post-kaizerian a PSMG (Partidului Social - Muncitoresc German), fugind de teama persecutiilor evidente la care acesta ar fi fost supus in cazul in care s-ar fi descoperit simpatiile sale pro extrema stanga (comunism). Tot in Marea Britanie si-a obtinut si doctoratul in Fizica, specializandu-se mai tarziu pe un ,,taram" complet nou al acesteia: Fizica atomica.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Klaus Fuchs.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
519 cuvinte
Nr caractere:
2 914 caractere
Marime:
8.45KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Fizică
Tag-uri:
Klaus Fuchs, afaceri
Predat:
la gimnaziu
Sus!