Fenomene Termice

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Fenomenul de patrundere a moleculelor unui corp prinre moleculele altui corp, fara interventia unei forte exterioare se numeste difuzie.

Proprietatii unui corp de a avea o anumita stare de incalzire i se asociaza marimea fizica scalara numita temperatura. Temperatura este o marime fizica de stare.

2. 2 Caldura.

Trecerea unui corp dintr-o stare de incalzire in alta stare de incalzire, in urma contactului termic cu un alt corp este caracterizata de marimea fizica numita caldura (Q). Unitate de masura: joule (J) 2. 3 Conductoare si izolatoare Un corp care interactioneaza foarte incet cu mediul exterior se numeste isolator termic.

2. 4 Calorimetrul Un invelis (perete) care nu permite corpurilor din interior sa interactioneze termic cu exteriorul, este un izolator perfect. In realitate nu exista un izolator perfect. O foarte buna izolare termica se poate realize cu ajutorul calorimetrului.

Daca in calorimetru se introduc doua corpuri cu temperaturi diferite, in procesul de realizare a echilibrului termic, caldura cedata (Qced) de corpul cu temperatura mai mare este egala cu caldura absorbita (Qabs) de corpul cu temperatura mai mica.

Ecuatia calorimetrica Qced=Qabs Calorimetria este capitolul fizicii care se ocupa cu studiul caldurii primite sau cedate de un corp.

2. 4. 1 Coeficienti calorici Coeficientii calorici sunt marimi fizice care stabilesc legatura dintre caldura primita (cedata) de un corp si variatia temperaturii lui.

2. 4. 2 Caldura specifica Caldura specifica (c) este marimea fizica numeric egala cu caldura necesara pentru a varia temperatura unitatii de masa dintr-un corp cu un grad.

2. 4. 3 Capacitatea calorica Capacitatea calorica (C) este marimea fizica numeric egala cu caldura necesara pentru a varia temperatura unui corp cu un grad.

Combustibili Combustibilii sunt substante prin arderea carora se degaja caldura.

Clasificarea combustibililor Dupa starea de agregare: b) Dupa modul de obtinere - solizi - naturali Combustibili - lichizi Combustibili - gazosi - artificiali 3. 1 Puterea calorica Caldura degajata prin arderea unui combustibil este direct proportionala cu masa combustibilului ars Q = m Caldura degajata prin arderea unui combustibil depinde de natura combustibilului.

Puterea calorica (q) este marimea fizica numeric egala cu caldura degajata prin arderea unitatii de masa dintr-un combustibil.

Motoare termice Un sistem fizic care exercita forte ce efectueaza lucru mecanic atunci cand primeste caldura se numeste motor termic.

Caldura necesara functionarii unui motor termic se obtine prin arderea combustibilului.

4. 1 Clasificarea motoarelor termice dupa locul in care se produce arderea: Motoare cu ardere externa (locomotiva cu abur, turbina cu abur etc) Motoare cu ardere interna (motorul cu aprindere prin scanteie, motorul Diesel, motorul cu reactie etc.

) Motoare cu aprindere prin scanteie -Foloseste drept combustibil un amestec de vapori ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Fenomene Termice
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
601 cuvinte
Nr caractere:
3 834 caractere
Marime:
13.72KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Fizică
Tag-uri:
Fizica, fenomene
Predat:
la liceu
Sus!