Doze De Redare Dozele Cu Cristal Dozele Ceramice Dozele Magnetice Dozele Electrodinamice

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Dozele de redare ocupa locul al doilea in ordinea importantei surselor de semnal.

Ele mai sunt denumite surse secundare de semnal si sunt utilizate in doua situatii, la redarea discurilor fonografice si la captarea oscilatiilor coardelor metalice a unor instrumente muzicale.

Explorarea oscilatiilor gravate mecanic in santul discului si transformarea acestora in semnale electrice de audiofrecventa este realizata de catre dozele de picup.

Dupa modul de explorare a santului gravat se intalnesc doua categorii de doze.

Prima categorie este cea a dozelor cu explorare prin atingerea santului gravat, prin intermediul acului de redare.

A doua categorie este a dozelor care nu ating suprafata discului facandu-se prin reflexiile produse asupra unui fascicul de lumina coerenta, de catre peretii santului gravat. Acest tip de doze datorita costului ridicat, sunt o raritate.

In prezent cele mai utilizate doze sunt cele prevazute cu traductoare electromecanice.

Dupa principiul sistemului de transformare intalnim doze active si pasive.

Constructiv, atat dozele active cat si cele pasive se pot grupa in: Doze active: piezoelectrice cu caracter inductiv Doze pasive: cu caracter capacitiv electronice Dupa principiul constructiv sunt cunoscute urmatoarele tipuri de doze: piezoelectrice: doze cu cristal doze ceramice cu caracter inductiv: doze magnetice doze electrodinamice cu caracter capacitiv: doze condensator electronice: doze fotoelectrice doze semiconductoare 11. Caracteristicile mecanice si electroacustice ale dozelor de redare In prezent, cea mai mare parte a dozelor folosite fac parte din categorie celor cu explorarea prin atingere. Ele sunt constituite din trei parti componente: varful de redare, suportul varfului de redare si traductorul.

Deoarece in prezent majoritatea dozelor (99, 9%) sunt de tip electromecanic, proprietatile acestora vor fi descrise de caracteristicile mecanice si electroacustice.

Caracteristicile mecanice cele mai importante ale dozelor sunt: masa echipamentului mobil, forma si starea varfului de redare, elasticitatea fata de amplitudinea de deplasare a santului. Pentru stabilirea calitatii unei doze cele mai importante caracteristici electroacustice sunt: caracteristica de frecventa, atenuarea de diafonie, distorsiunile geometrice, asimetria canalelor.

Masa echipajului mobil La redarea discurilor, calitatea auditiei este dependenta in mare masura de calitatea contactului dintre varful de redare si suprafata santului gravat. Ea este influentata de masa echipajului mobil care este compus din: masa varfului de redare, a suportului acestuia si a partilor mobile ale traductorului.

La dozele uzuale se intalnesc valori intre 3 5mg, iar la dozele HI-FI valoarea masei nu trebuie sa depaseasca 2mg. Forma si starea varfului de redare In practica se cunosc patru tipuri de profile transversale ale varfului de redare: circulare, eliptice, patrulatere si ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Doze De Redare Dozele Cu Cristal Dozele Ceramice Dozele Magnetice Dozele Electrodinamice
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
2 594 cuvinte
Nr caractere:
13 848 caractere
Marime:
66.66KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Fizică
Predat:
la gimnaziu
Sus!