Deformarea

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

- Deformarea
- Legea lui Hooke
- Forta elastica
- Constanta elastica
- Masa
- Etape
- Interpretarea datelor
- Reprezentare grafica

Extras din referat:

CONSIDERATII TEORETICE

a.Se numeste deformare a unui corp,procesul de modificare a dimensiunilor corpului sub actiunea unor forte din exterior.

Forta care deformeaza corpul se numeste forta deformatoare.

Deformarile pot fi

Consideram un corp elastic (coarda elastica,furtun de cauciuc) de lungime initiala l si arie a sectiunii transversale .Acest corp este deformat de forta F si astfel el s-a alungit cu (l lungime finala, -marimea deformatiei si se numeste alungire absoluta. ; .

b.Legea lui Hooke

Robert Hooke

Robert Hooke (n.18 iulie 1635 - d.3 martie 1703) a fost astronom si fizician englez; a formulat legea de proportionalitate intre deformatiile elastice ale unui corp si tensiunile la care este supus,cunoscuta ca "Legea lui Hooke".

Robert Hooke s-a nascut pe insula Whight si a studiat la "Universitatea din Oxford", unde a fost asistentul fizicianului englez Robert Boyle.

Din anul 1662 a fost numit supraveghetor al experimentelor "Societatii Regale". A fost ales membru al "Societatii Regale" in 1663 si a fost numit profesor de geometrie al "Universitatii din Oxford" in 1665.

A fost primul care a folosit balanta cu arc pentru reglarea ceasurilor si observand similaritatile dintre miscarea unei sfori vibrand si balansarea unei pendule, a inventat pendula cu arc, ceea ce a condus la o mai mare precizie a ceasurilor. Intuieste si formuleaza intr-o comunicare la Royal Society din Londra primele idei privind telegrafia vizuala.

Din anul 1666 a fost numit inspector al Londrei si a facut design-ul mai multor cladiri, inclusiv al Casei Montague si al Spitalului Bethlehem..

Hooke a anticipat unele din cele mai importante descoperiri si inventii ale acelor timpuri. A inventat si perfectionat mai multe instrumente de observare si masurare (telescoape, termometre, microscoape). Cu telescopul Gregorian, Hooke a observat pentru prima oara celulele vegetale.

A formulat teoria cu privire la miscarea planetelor ca o problema

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Deformarea.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
1 491 cuvinte
Nr caractere:
10 148 caractere
Marime:
188.68KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Fizică
Tag-uri:
mecanica, deformare, forte
Predat:
la facultate
Materie:
Fizică
Sus!