Clasificarea Motoarelor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Dupa mecanismul prin care se realizeaza transformarea energiei termice in energie mecanica M. A. I. se clasifica trei grupe: M. A. I. cu piston M. A. I. cu piston este un motor termic la care produsele arderii intra in compozitia fluidului motor, iar evolutiile acestuia se realizeaza prin intermediul unui piston, a carui miscare alternativa in interiorul unui cilindru se transforma in miscare de rotatie de catre mecanismul biela-manivela. d.

p. d.

v. functionale (modul de functionare a combustibilului, arderea acestuia, procedee de reglare a sarcinii); d.

p. d.

v. al exploatarii (usurinta in desenarea silentiozitatii, functionare linistita, de stabilitate); d.

p. d.

v. al performantelor tehnice-econimice (randamentul, puterea litrica, masa raportata) M. A. S. motor la care aprinderea combustibilului este produsa de catre o scanteie electrica.

M. A. C. aprinderea se datoreaza contactului dintre combustibili si aerul incalzit in prealabil prin compresie in cilindru.

Dupa felul procesului de ardere M. A. I.: la presiunea contactului (M. A. C. - lent); la V=ct. si p=ct. (M. A. C. -rapid); la V=ct. Dupa cilindrul motor M. A. I.: - in 4 timpi; - in 2 timpi.

Dupa procesul de aprindere: -M. A. S. dupa tipul (natura) combustibilului; -cu combustibil lichid; -motor cu carburator.

-motor cu injectie, combustibil lichid; -comprimat (H2O sau metan); -lichifiat (g. p. l., CH4) lichifiat.

M. A. C. cu (imf) injectie directa: in formarea in volum a amesteculului; in formarea peliculoasa a amesteculului; cu camera dirijata: cu camera de acumulare (cu rezerva de aer); injectia se face in camera principala; cu camera de turbulenta; cu anticamera (corpul injectat in anticamera este opus curentului de aer comprimant de piston). Dupa natura agregatului de racire: M. A. I. - motor racit cu aer - motor racit cu lichid - cu apa - cu lichide speciale.

Dupa modul de introducere a incarcaturii M. A. I.: - cu aprindere normala - cu admisie supraalimentata In functie de pozitia axelor cilindrilor fata de verticala: -M. A. I. - motor vertical -motor inclinat -motor orizontal.

Dupa tipul combustibilului: -cu combustibil lichid; -cu combustibil gazos (internal gaz); -cu combustibili lichid si gazos.

Dupa dispunerea cilindrilului (M. A. I. ): -in linie; -in V; -in W; -cilindri opusi (boxer); -motor in stea - simpla - dubla -in H; -in X; -in D.

Dupa pozitia axei cilindrului fata de pozitia (M. A. I. ) axei de rotire a arborelui cotit: -motor axat; -motor alezaxat.

Dupa viteza medie a pistonului (M. A. I. ): -lente r. v. m. p. 10 m/sec max. 15 m/sec. ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Clasificarea Motoarelor
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
486 cuvinte
Nr caractere:
2 676 caractere
Marime:
8.73KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Fizică
Tag-uri:
motoare, clasificare
Predat:
la liceu
Sus!