Circuite De Curent Alternativ

Previzualizare referat:

Extras din referat:

i, u=intensitatea curentului ce trece prin consumator u=tensiunea masurata la capetele rezistorului Cele doua marimi sunt in faza Circuit cu bobina ideala alimentat in curent alternativ Bobina este formata dintr-un fir conductor infasurat. Numim bobina ideala bobina la care se anuleaza rezitstenta firului din care este formata i=Imaxsin?t Circuit cu condensator alimentat in curent alternativ Daca in curent continuu, condesatorul doar se incarca cu sarcini electrice pe cele doua armaturi devenind una pozitiva si cealalta negativa, si circuitul nu se inchide, in curent alternativ, circuitul electric se inchide deoarece apar curenti de deplasare.

Legea lui Ohmm pentru condensator este: Circuit cu rezistor, bobina si condensator alimentat in curent alternativ (legat in serie). Circuit serie R, L, C alimentat in curent alternativ Fiind legati in serie acesti consumatori sunt parcursi de aceeasi intensitate de curent Deoarece consumatorii sunt parcursi de acelasi curent vom lua fazorul de referinta (fazorul orizontal) fazorul I.

I curentul ce trece prin consumatorii R, L, C in serie alimentati in curent alternativ U tensiunea totala de la capetele celor 3 consumatori Z se numeste impedanta si este rezistenta totala la gruparea in serie R, L, C in curent alternativ.

Intalnim urmatoarele situatii: daca UL>UC circuitul se comporta inductiv, adica influenteaza mai mult bobina.

Daca UL0 la comportarea capacitiva tg? ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Circuite De Curent Alternativ
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
791 cuvinte
Nr caractere:
4 700 caractere
Marime:
75.26KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Fizică
Tag-uri:
curent, circuite
Predat:
la liceu
Sus!