Bobinajele aparatelor electrice

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In constructia aparatelor electrice bobinele ocupa un loc important deoarece de constructia si corectarea lor realizare depinde buna functionare a aparatului, ca spre exemplu la electromagnetii de actionare, la contactoare, la relee.

carcasa compusa dintr-un miez magnetic carcasa presata din material plastic carcasa din portelan 2. Constructia bobinelor din punct de vedere tehnologic Caracteristicile proceselor tehnologice ale fabricarii bobinelor obliga pe consumatori ca la alegerea si elaborarea constructiilor bobinelor sa aiba in vedere conditiile tehnologice.

Daca bobinele sunt destinate unui regim de lucru mai intens, bobinele cu mai multe spire se vor proiecta cu carcasa din mase plastice. In acest caz, se simplifica procesul izolarii exterioare a bobinei, in comparatie cu constructia fara carcase.

Bobinele din conductori grosi cu nimar mic de spire, trebuie sa se proiecteze fara carcase.

Este rational ca bobinele de curent continuu sa fie infasurat fie pe o carcasa metalica, pentru ca si suprafata inferioara a bobinei sa fie folosita pentru cedarea caldurii, fie pe miezul magnetic izolat. In toate cazurile, cand este posibila, se vor utiliza bobine de forma cilindrica. Forma dreptunghiulara a orificiului bobinei complica procesele de executare.

Izolarea exterioara a colturilor bobinelor dreptunghiulare fara carcase cere o mare atentie si timp indelungat. Alegerea materialelor electroizolante de diferite feluri si calitati precum si stabilirea numarului de straturi ale izolatiei se face mai multe considerente.

Astfel in operatia de infasurare nu se reuseste sa se obtina umplerea uniforma a spatiului de bobinaj.

Alegerea materialelor electroizolante de diferite feluti si cantitati precum si stabilirea numarului de straturi ale izolatiei se face dupa mai multe considerente.

Numarul straturilor de materiale izolatoare trebuie stabilit pe baza considerentelor electrice si mecanice.

Unde este posibil, din punct de vedere tehnologic, folosita iyolatia de clasa A. Intrebuintarea materialelor care contin mica trebuie sa fie justifcata de cesitatea de a avea o rzistenta termica ridicta.

3. Executarea operatiei de bobinare.

In toate cazurie, la diametre micii de conductoare si bobine cu multe spire, cand nu sunt conditii speciale este rational sa se intrebuinteze infasurarea automata a conductorului fara a se respecta riguros randurile si straturile.

Sensul infasurarii nu influenteaza constructia din punct de vedere tehnologic.

Totosi la bobine de curentul continuu, unde este necesar pastrarea unei anumite polaritati trebuie respectat si sensul de infasurare. Alegerea capetelor bobinelor flexibile sau rigide se determina in special prin considerente constructive.

Pretutindeni, unde este posibil trebuie utilizate bare rigide.

Capetele de iesire flexibile cu izolatie de cauciuc sau masa plastica, in cazul actiunii indelungate a temperaturii, isi pierd elasticitatea. In caz contrar se ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Bobinajele Aparatelor Electrice
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 045 cuvinte
Nr caractere:
5 615 caractere
Marime:
849.78KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Fizică
Tag-uri:
Aparate electrice, bobinaj
Predat:
la liceu
Sus!