Acustică

Extras din referat:

Acustica este partea fizicii care studiază propagarea sunetului. Spunem că un sunet se propagă atunci când el acoperă o arie mare. Sunetul se propagă şi după modul în care este construit locul unde el este emis, dacă acesta are proprietaţile unei săli de spectacol sunetul va lovi pereţii sălii şi se va propaga în toată sala. Ecoul se observă de multe ori si este de fapt lovirea sunetului emis de munţi sau de stânci. 

Scopul studiului acusticii este protecţia împotriva zgomotului provenit din surse exterioare sau din activităţile din interiorul clădirii. Zgomotul poate fi descris ca un sunet nedorit şi neplăcut, intensitatea acestuia depinzând de nivelul presiunii, care se măsoară în decibeli (dB).Urechea umană reacţionează la intensitatea sunetului, care depinde de frecvenţă. Frecvenţa e exprimată în cicluri pe secundă, în herţi (Hz).

Urmează exemple tipice ale nivelelor de presiune acustică:Pragul de durere al timpanului este :140 dBDecolarea avionului: 100 dBMaşină de găurit pneumatică: 90 dBTren: 80 dBAspirator: 60 dBBirou: 50 dBFrigider: 30 dBCameră cu izolare fonică: 10 dB

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Acustica.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
8.5/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Marime:
27.59KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Fizică
Predat:
la facultate
Materie:
Fizică
Profesorului:
Andrei Raluca
Sus!