The Coca Cola Company

Extras din referat:

The Coca-Cola Company (NYSE: KO) este cea mai mare companie producătoare de băuturi răcoritoare din lume, cel mai mare producător, distribuitor și comercializant de băuturi non-alcoolice și siropuri din lume, și una dintre cele mai mari corporații din SUA. Compania este cunoscută în special datorită produsului ei cel mai renumit Coca-Cola, inventat de John Stith Pemberton în 1886.

Compania controlează 52,5% din piața chineză de sucuri carbogazoase și 12% din piața de sucuri de fructe (martie 2009).Principalul concurent al companiei este PepsiCo.

The Coca-Cola Company este prezentă pe piața din România prin intermediul a două firme, respectiv Coca-Cola România, reprezentantul companiei americane The Coca-Cola Company, care deține mărcile și produce concentratele, și îmbuteliatorul Coca-Cola HBC România, care produce, distribuie și vinde produsele. Compania deține în România, fabrici în București, Ploiești, Iași, Timișoara, Oradea și Vatra Dornei.Portofoliul Coca-Cola România cuprinde băuturile răcoritoare Coca-Cola, Sprite, Fanta, sucurile Cappy, ceaiurile Nestea, bautura energizanta Burn și apa minerală Dorna

CAT VAND GIGANTII IN ROMANIA???

Brandul Coca-Cola, produs de Coca-Cola HBC, a fost anul trecut cea mai vândută marcă de băuturi răcoritoare de pe piaţa locală, având o cotă de 12% în volum. Astfel, la un consum total de 2,8 mld. litri de băuturi răcoritoare anul trecut, estimările arată că brandul Coca-Cola vinde în România circa 335 mil. litri.

La un preţ de circa 2,5 lei pentru un litru de Coca-Cola, estimările arată că băutura a avut anul trecut vânzări de circa 830 de milioane de lei (188 milioane de euro), adică aproape jumătate din afacerile înregistrate de greci în România.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • The Coca Cola Company.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Marime:
313.67KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Finanțe
Predat:
la facultate
Materie:
Finanțe
Sus!