Politicile de Încurajare pe Termen Lung a Piețelor Financiare

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Politicile de încurajare pe termen lung a pieţelor financiare

Daca un grup de lideri cu diverse perspective dar cu preocupari comune in ceea ce priveste reintroducerea orientarii pe termen lung in mediul de afaceri si pe piete, ar participa la un brainstorming despre politica publică, ce fel de recomandări ar face? Începând cu 2004, The Aspen Institute’s Corporate Values Strategy Group (CVSG) a facilitat dialogul între corporaţii, a organizat pensiile publice şi de muncă, în speranţa de a influenţa politica federală şi de stat atunci când se iveşte oportunitatea. Organizat în jurul omniprezentei şi distructivei probleme legate de strategia pieţei pe termen scurt, CVSG, are drept scop promovarea practicilor de afaceri şi piaţă care să limiteze orientarea pe termen scurt şi să reconcentreze jucătorii relevanţi în sensul creării de valoare pe termen lung pentru părţile interesate, punând accentul în special pe „vocea” investitorilor orientaţi pe termen lung.

Scopul acestei lucrări este de a explora o serie de prescripţii de politică publică care au apărut în urma a zeci de conversaţii şi de mai mulţi ani, la momentul reînnoirii interesului pentru reglementarea sectorului serviciilor financiare în special, şi de afaceri în general.

IPOTEZE FONDATOARE

Institutul Aspen CVSG porneşte de la premisa că societăţile sunt cele mai vitale şi influente instituţii în societate. Pentru ca societăţile să atingă o poziţie financiară bună, acestea îşi asumă eforturi care pot lua ani, chiar zeci de ani în unele industrii, toate cu scopul de a realiza atât beneficii sociale cât şi profituri pentru investitorii lor financiari. Această necruţătoare creştere a presiunilor financiare pe termen scurt pe care am observat-o de-a lungul ultimelor decenii poate limita foarte mult potenţialul societăţii de a obţine beneficii. Fără îndoială, aceasta dăunează foarte mult.

Noua administraţie de la Washington acordă o atenţie publică fără precedent asupra mediului de afaceri şi a pieţelor financiare, oferind o oportunitate unică pentru recomandările de politici publice, şi urmărind punerea în vedere a creării de bogăţie pe termen lung şi eventual obţinerea de stabilitate. Având în vedere această legătură directă între potenţialul de afaceri de a crea valoare şi nevoia de perspective pe termen lung, CVSG îşi asumă consecinţele short-termism-ului ca punct de plecare pentru deliberările sale. Short-termismul constrânge capacitatea afacerilor (activităţile) şi nu le lasă să facă „ceea ce ştiu ele mai bine”: să creeze bunuri şi servicii calitative (valoroase), să investească în inovaţie, să fie prudenţi în asumarea riscurilor, să ajute la dezvoltarea capitalului uman şi să abordeze probleme de importanţă socială şi de mediu.

Măsurătorile financiare pe termen scurt încurajează companiile să externalizeze costurile asupra întregii societăţi (on wider society). Stimulentele interne şi semnalele pieţei care apar ca urmare a short-termismului, conduc la acel comportament disfuncţional şi distrugător de valori la care am asistat de la căderea Enron-ului şi, pe o scară mult mai largă, în actuala criză financiară. Short-termismul nu se limitează la comportamentul oamenilor orientaţi greşit; este necondiţionat, având contribuţii şi interdependenţe în rândul companiilor, deţinătorilor de active (bunuri patrimoniale), gestionarilor de active şi guvernului.

PRINCIPIILE ASPEN CA PLATFORMĂ

Principiile Aspen legate de crearea de valoare pe termen lung, puse la dispoziţia publicului începând cu anul 2007, au servit ca punct de plecare pentru acest dialog despre politici publice. Elaborate sub conducerea membrilor CVSG incluzând şi reprezentanţii de nivel superior din mediul de afaceri, guvernarea corporativă, pensiile publice şi muncitorii sindicalizaţi, Principiile reprezintă un consens privind „indivizii ciudaţi” în acţiunile care au ca scop contracararea focalizării pe termen scurt la nivel de companie, şi care poate avea efecte pe o undă mai mare pe întreaga piaţă. Principiile îndeamnă companiile să definească măsurătorile specifice firmei în ceea ce priveşte valoarea pe termen lung, şi apoi să utilizeze aceste măsurători, atât pentru a comunica cu investitorii pe tema măsurilor şi activităţilor pe termen lung, cât şi pentru a alinia cât mai bine compensarea (despăgubirea) executivă cu crearea de valoare pe termen lung.

Acţiunile voluntare întreprinse de către companii individuale şi consilii reprezintă un excelent punct de plecare pentru a face schimbări pozitive pe piaţă. Dar chiar şi înainte ca actuala criză economică să fie pe prima pagină de ziar, era clar că pentru a reuşi să influenţeze comportamentul mediului de afaceri şi a pieţelor pe o scară largă, principiile orientării pe termen lung trebuie să fie însoţite de stimulente. Acestea ar fi, mandate şi reguli care cuprind o reproiectare integrată a regulamentului de pe pieţele financiare.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Politicile de Incurajare pe Termen Lung a Pietelor Financiare.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
5 629 cuvinte
Nr caractere:
31 095 caractere
Marime:
43.44KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Finanțe
Predat:
la facultate
Materie:
Finanțe
Sus!