Politică de creditare și politică de economisire în cadrul BRD

Previzualizare referat:

Extras din referat:

BRD - Groupe Société Générale se situeaza pe locul doi in functie de activele bancare şi detine a doua capitalizare la Bursa de Valori Bucureşti. Aceasta dispune de 937 de agenţi în toate judeţele României. La 31 decembrie 2010, erau inregistrati 2,5 milioane clienţi activi individuali şi corporativi şi peste 2 millioane de carduri incluse in sistemul 3D Secure. Acţionarul principal al BRD este Société Générale.

2. Politica de economisire a BRD

Constituirea unui depozit ofera titularilor siguranta (acesta este garantat in limita a 100 000 euro/ deponent/ institutie) si profitabilitate (sumele depuse sunt bonificate prin dobanda).

In momentul de fata in oferta bancii exista trei categorii de produse de economisire:

• conturi de economii (suma initiala poate fi oricand modificata prin depuneri si retrageri ulterioare, perioada de constituire nefiind stabilita la deschiderea contului;

• depozite la termen cu dobanda fixa/variabila (suma de bani initial depusa nu se poate modifica, iar scadenta depozitului este aleasa de client tinand cont de optiunile prezentate de banca)

• depozite la termen cu dobanda progresiva (suma de bani initial depusa poate fi suplimentata oricand pe durata depozitului; retragerile nu sunt insa permise)

• planuri de economisire de tip unit-linked, care implica o componenta de asigurare de viata.

Depozitul bancar - pachet de hartii de valoare, bani sau obiecte pretioase, incredintate spre pastrare unei banci, in anumite conditii convenite intre deponent si banca.

Depozitul la termen - depozit bancar constituit din fonduri pe termen scurt sau mediu depuse intr-o banca, pentru o perioada fixata dinainte, de un client sau de o banca terta, retragerile inainte de termen conducand la inchiderea depozitului.

Dobanda depozitului se calculeaza astfel : (suma depusa initial*rata dobanzii*numarul de zile ale perioadei de constituire)/365*100. Dobanda este calculata in baza unui an calendaristic de 365 de zile.

In plus, in cazul depozitelor cu dobanda progresiva, rata dobanzii creste de la o perioada la alta (Ex: semestrial) si se aplica si la depunerile ulterioare.

2.1. Instrumente de economisire ale BRD :

• Conturi de economii

-Atucont

-Atusprint

-Atustart

-Smart Cont

• Serviciul de economisire la plata cu cardul

• Multiplan

• Depozite

-Depozitul la termen pe transe

-Progresso

• Planifica viitorul copilului tau

-Atustart

-Atusprint

-Eduplan

• Investitii

-Fonduri de investitii

-Piete financiare

• Planuri de pensionare

Nivelul dobanzilor la instrumentele de economisire BRD se pot vedea comparativ cu cele ale Raiffeisen Bank in anexa nr.1.

2.2. Evoluţia volumului depozitelor atrase de la clientelă

mii lei

2010 2011 2012 2013

Depozite atrase de la clientela 29.624.968 30.467.424 31.892.477 36.145.990

Sursa: Raportari financiare BRD – bvb.ro

Se observa o crestere accentuata a valorii depozitelor atrase de la clienti in anul 2013.

BRD, a doua banca din sistem in functie de valoarea activelor detinute, a redus cu 0,25 puncte procentuale dobanzile pentru depozitele la termen in euro cu scadenta de 3, 6 si 12 luni, nivelul acestora fiind acum cuprins intre 2,50% si 3,25% pe an. Pentru depozitele in euro cu scadenta la o luna, dobanda a fost taiata cu 0,3 puncte, pana la 2,3% pe an.

3. Politica de creditare a BRD

BRD ofera solutii personalizate de finantare pentru orice proiect. Se poate alege moneda creditului, modalitatea de rambursare, precum si o perioada de gratie in timpul careia se diminueaza efortul financiar.

Observații:

Universitatea Lucian Blaga Sibiu

Facultatea de Stiinte Economice

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Politica de Creditare si Politica de Economisire in Cadrul BRD.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
2 143 cuvinte
Nr caractere:
14 190 caractere
Marime:
641.58KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Finanțe
Predat:
la facultate
Materie:
Finanțe
Sus!