Managementul Comportamentului Bancar

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

SCOPUL STUDIULUI 3
DEFINIREA OBIECTIVELOR: 4
CUVINTE CHEIE: 4
INTRODUCERE 5
NECESITATEA MANAGEMENTULUI RELATIILOR BANCII CU CLIENTII 6
REGULILE DE COMPORTAMENT IN RELATIA BANCA- CLIENT 7
PASTRAREA INFORMATIILOR 9
STRATEGIA RELATIONALA BANCA CLIENT 11
MANAGEMENTUL RELATIILOR DE CREDITARE 13
EFICIENTA MANAGEMENTULUI BANCAR 14
STUDIU DE CAZ: CLIENTII BANCII COMERCIALE ROMANE 16
CONCLUZII 18
BIBLIOGRAFIE 19

Extras din referat:

MANAGEMENTUL COMPORTAMENTULUI BANCAR

SCOPUL STUDIULUI

Acest referat pune accent pe comportamentul bancilor cu clientii existenti sau potentiali, in vederea cresterii in timp a veniturilor si profitului obtinut de la clienti.

Am inceput prin a discuta despre necesitatea managementului relatiei banca- client, pentru ca mai apoi sa pot vorbi despre regulile acestui compotament in vederea atingerii obiectivelor propuse de catre banca.

Realizarea unui nivel optim al profitului bancar presupune existenta, la nivelul managementului bancii, a unei strategii a relatiilor bancii cu clientii, alaturi de pastrarea confidentialitatii cu privire la client.

Un alt punct important al referatului il reprezinta eficienta comportamentului bancar in relatia cu clientii sai si sfaturi pentru cresterea numarului de clienti.

Am incheiat acest referat printr-un studiu de caz realizat la nivelul Bancii Comerciale Romane, urmarind metodele de atragere a clientilor potentiali si capacitatea de mentinere a celor existenti. Totodata am precizat pozitia BCR in cadrul Top 5 al bancilor cu cel mai mare numar de clienti.

Tematica abordata este importanta atât pentru fundamentarea teoretica a activitatii de management al clientelei într-o banca, domeniu înca neabordat în toata complexitatea lui, cât si pentru aplicatiile practice ce pot fi implementate în bancile comerciale în aceasta faza a dezvoltarii sistemului bancar din România.

Definirea obiectivelor:

- definirea conceptului de management bancar;

- cunoasterea si intelegerea necesitatii relatiei banca- client;

- fundamentarea principiilor de atragere si mentinere a clientelei unei banci;

- managementul eficient cu privire la relatie banca- client;

- reguli de comportament bancar si legislatia pastrarii confidentialitatii cu privire la client.

Cuvinte cheie:

• management bancar, relatia banca- client, eficienta managementului bancar, reguli de comportament, clientii BCR.

INTRODUCERE

Nu putem vorbi de un management bancar performant, in conditiile globalizarii economice, fara un sistem bancar sanatos, format din banci capitalizate in mod corespunzator si profitabile.

Managementul bancar reprezinta un cumul de activitati efectuate pentru atingerea obiectivelor organizatiei intr-o maniera eficace si eficienta prin previziune, organizare, coordonarea, antrenarea si controlul resurselor bancii.

Responsabilitatea managerial-bancara reclama performanta atat in domeniul eficacitatii cat si al eficientei, insa, desi eficienta este importanta, lipsa eficacitatii nu poate fi compensata de nici un nivel inalt al randamentului.

Managementul relatiilor banca-client deriva din intentia bancii de a promova si extinde in mod activ relatii permanente, diversificate cu clientii sai, pe baza increderii reciproce, constituind un angajament constient, recunoscut atat de banca cat si de clienti, pentru a avea relatii de afaceri impreuna, pe o perioada de timp.

Necesitatea managementului relatiilor bancii cu clientii

Managementul relatiilor dintre banca si clientii acesteia presupune o abordare sistemica, integrativa pe ansamblul bancii a acestor relatii, clientii avand preferinte diferentiate referitoare la produsele si serviciile bancii.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Managementul Comportamentului Bancar.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
18 pagini
Imagini extrase:
18 imagini
Nr cuvinte:
4 424 cuvinte
Nr caractere:
27 659 caractere
Marime:
28.32KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Finanțe
Predat:
la facultate
Materie:
Finanțe
Sus!