Impozitul pe Profit în Singapore

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Singapore este un important centru financiar internaţional care oferă un mediu economic și fiscal atrăgător. Sistemul de impozitare singaporean este unul teritorial. Impozitul pe venit se percepe pe profitul net al companiilor provenit din interiorul ţării și pe profitul obţinut din surse externe dacă este remis în Singapore. Companiile și afacerile non-rezidente sunt impozitate pe acceași bază.

Singapore are implementat un sistem monist de impozit pe profit. În cadrul acestui sistem, impozitul pe venit datorat pe venitul normal exigibil al unei societăţi este un impozit final şi acţionarii nu vor mai fi impozitaţi pe venitul obţinut din dividende.

Nu există nici un impozit perceput pe câștigurile de capital.

În Singapore, autoritatea responsabilă pentru stabilirea cuantumului, colectarea și impunerea încasării tuturor taxelor aplicabile în această ţară, conform legilor în vigoare,este reprezentată de Inland Revenue Authority of Singapore (IRAS).

1.SUBIECTUL ŞI SUPORTATORUL IMPOZITULUI

Potrivit legislaţiei fiscale din Singapore, o „companie ” semnifică orice societate constituită sau înregistrată în temeiul unei legi în vigoare, în interiorul sau în afara ţării.

O companie va fi taxată pentru orice profit obţinut sau primit în Singapore din exteriorul ţării, indiferent de statutul de rezidenţă fiscală.

Statutul fiscal al unei companii din Singapore depinde de locul de unde este exercitat controlul de gestionare al activităţii sale:o companie este considerată rezidentă în Singapore în cazul în care constrolul și administrarea societăţii este realizată în această ţară. O societate rezidentă are dreptul la beneficiile oferite de Acordul privind evitarea dublei impuneri (DTA).

Deși termenul „control și management” nu este definit în mod explicit de către autorităţi, un consens general acceptat este acela că se referă la nivelul politicii de decizie, la nivelul Consiliului de Conducere și nu la nivelul deciziilor și operaţiilor zilnice.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Impozitul pe Profit in Singapore.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
1 816 cuvinte
Nr caractere:
10 292 caractere
Marime:
17.24KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Finanțe
Predat:
la facultate
Materie:
Finanțe
Profesorului:
Lazar Sebastian
Sus!