Cererea de Monedă

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In economiile contemporane, derularea relatiilor comerciale si a altor raporturi de piata este strans legata de existenta instrumentelor si a mijloacelor de plata. Acest lucru impune manifestarea pregnanta a cererii de moneda.

Pe fondul presiunilor inflationiste, s-au accentuat si presiunile la nivelul cererii de moneda, Banca Centrala fiind obligata sa selecteze acea cerere viabila care, prin acoperirea ei, sa nu genereze noi tensiuni la nivelul preturilor din economie.

Vorbind despre cererea de moneda, J.M.Le Page arata ca ,,notiunea de cerere de moneda nu are nimic concludent. Macroeconomia contemporana o utilizeaza pentru a putea defini o piata a monedei, altfel spus, locul de confruntare al monedei oferite de autoritatile monetare si al incasarilor dorite de agentii economici. Variatiile venitului nominal, ale preturilor si ale ratelor dobanzilor sunt rezultatul acestor confruntari. Altfel spus, sectorul nonbancar (agentii economici, populatia), dar nu numai acesta (deoarece si statul este un mare solicitant de moneda, precum si sistemul bancar) este cel care, prin actiunile sale, conduce la stabilirea echilibrului pe piata monetara. In cele ce urmeaza vom aborda atat aspectele teoretice ale cererii de moneda, cat si manifestarea acestui fenomen in economia Romaniei.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cererea de Moneda.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
6/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
959 cuvinte
Nr caractere:
5 026 caractere
Marime:
18.02KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Finanțe
Tag-uri:
Moneda, Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Finanțe
Profesorului:
Ana Maria Tepus
Sus!