Banca Central Europeană

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Obiectiv al politici monetare

Obiectivul principal al politicii monetare a BCE este de a menţine stabilitatea preţurilor. BCE are ca obiectiv, la rate ale inflaţiei de mai jos, dar aproape de 2% pe termen mediu.

Pentru a menţine stabilitatea preţurilor este obiectivul principal al Eurosistemului şi a politicii monetare unice, pentru care este responsabil. Acest lucru este prevăzut în Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, articolul 127 (1).

"Fără a aduce atingere obiectivului de stabilitate a preţurilor", Eurosistemul trebuie, de asemenea ", susţine politicile economice generale din Uniune cu scopul de a contribui la realizarea obiectivelor Uniunii". Acestea includ, printre altele, "ocuparea deplină" şi "creştere economică echilibrată".

Tratatul stabileşte o ierarhie clară a obiectivelor pentru Eurosistem. Se atribuie o importanţă primordială pentru stabilitatea preţurilor. Tratatul face clar faptul că asigurarea stabilităţii preţurilor este cea mai importantă contribuţie pe care politica monetară se poate face pentru a realiza un mediu favorabil economic şi un nivel ridicat al ocupării forţei de muncă.

Aceste dispoziţii din tratat reflectă un consens larg, care

• beneficiile stabilităţii preţurilor sunt substanţiale . Menţinerea stabilităţii preţurilor pe o bază durabilă este o pre-condiţie esenţială pentru bunăstarea economică şi creşterea potenţialului de creştere al unei economii.

• rolul natural al politicii monetare în economie este de a menţine stabilitatea preţurilor . Politica monetară poate afecta activitatea de real doar pe termen scurt .Dar, în cele din urmă ea nu poate influenţa decât nivelul preţurilor din economie.

Dispoziţiile tratatului, de asemenea, implică faptul că, în punerea în aplicare efectivă a deciziilor de politică monetară care vizează menţinerea stabilităţii preţurilor, Eurosistemul ar trebui să ia în considerare, de asemenea, obiectivele economice generale ale Uniunii. În special, având în vedere că politica monetară poate afecta activitatea reală, în termen scurt, de obicei, BCE ar trebui să evite generarea de fluctuaţiile excesive ale producţiei şi ocupării forţei de muncă în cazul în care acest lucru este în conformitate cu urmărirea obiectivului său primar.

Strategie

Principalele elemente

Strategia de politică monetară a BCE oferă un cadru cuprinzător în care deciziile privind nivelul adecvat al ratelor dobânzilor pe termen scurt sunt luate. Aceasta se bazează pe câteva principii generale care vizează să asigure o conduită de succes a politicii monetare.

Strategia de politică monetară a BCE cuprinde

o definiţie cantitativă a stabilităţii preţurilor, şi o abordare doi piloni, pentru a analiza riscurile la adresa stabilităţii preţurilor.

Comunicarea externă a strategiei reflectă abordarea diversificată a politicii monetare care BCE a adoptat pentru intern de luare a deciziilor.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Banca Central Europeana.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
5 480 cuvinte
Nr caractere:
28 957 caractere
Marime:
102.98KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Finanțe
Predat:
la facultate
Materie:
Finanțe
Sus!