Analiza de finanțare a întreprinderii SC Albalact SA

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1.1 Prezentarea generală a întreprinderii Albalact
1.2 Concurenții
1.3 Clienții
Capitolul 2
2.1 . Analiza mutaţiilor în structura capitalului propriu
Capitolul 3
3.1 Capitalul propriu
3.2 Capitalul social
3.3 Active imobilizate
3.4 Cifra de afaceri
3.5 Rezultatul brut
3.6 Rezultatul net
3.7 Plăți restante
Concluzii

Extras din referat:

1.Prezentarea generală a întreprinderii Albalact S.a

Compania Albalact este unul dintre principalii producatori de lapte si produse lactate din România, având ca si principal obiect de activitate colectarea,depozitarea și comercializarea laptelui si producerea de produse lactate.

Scurt istoric

Fabrica a luat ființă în anul 1971 şi a fost transformată în societate comercială pe acţiuni în 1990 și a fost privatizată în 1999. Compania Albalact are peste 6000 de acţionari şi este listată la categoria Rasdaq a Bursei de Valori București. Încă de la începutul anului 2009, Albalact deţine 95,67% din pachetul de acţiuni al societăţii Rarăul Câmpulung Moldovenesc.Compania mai produce o gamă variată de brânzeturi în fabrica Rarăul din Câmpulung Moldovenesc, pe care a achiziţionat-o în 2008. Societatea Rarăul are, de asemenea, o tradiţie îndelungată în producţia de brânză şi cașcaval.Albalact aduce astăzi pe piaţa românească peste 80 de sortimente de lapte şi produse lactate sub cele patru brand-uri ale sale – Fulga, Zuzu, De Albalact si Rarăul.

Obiectul de activitate al întreprinderii Albalact este acela de a avea un portofoliu bogat de produse din lapte,de la lapte proaspat pasteurizat şi UHT, iaurturi proaspete albe, iaurturi proaspete cu fructe, la smantana, unt, sana, lapte batut, kefir, lapte cu arome pentru copii, branză telemea, branză dulce de vacă, branză de burduf, cascaval, branză topită,etc.

Albalact şi-a mai asumat o misiune importantă , și anume,aceea de a contribui la dezvoltarea şi consolidarea industriei românești de lactate, de a îmbunătăţi performanţele tehnologice în producţia românească de lactate şi de a încuraja consumul de produse românești.

Albalact a creat, alături de produsele sale, două brand-uri autohtone calde şi vesele – Fulga și Zuzu – care au câștigat foarte rapid încrederea şi dragostea consumatorilor români, iar astăzi se regăsesc în topul celor mai apreciate brand-uri, alături de mărci internaţionale de renume.Albalact a propulsat şi brand-ul Rarăul şi, odată cu el, brânzeturile produse în Bucovina.

Putem trage concluzia că firma se axează mai mult pe dezvoltarea capitalului tehnic ( lucru demonstrat de ponderea mare a imobilizărilor corporale ) în defavoarea unei dezvoltări externe existând foarte puţine activităţi deplasare a capitalului excedentar în afara firmei. Societatea comercială ALBALACTeste prezentă atât pe piața internă si internațională, atât pe continentul european, cât și pe cel american.

Bibliografie:

www.scribd.ro

www.bvb.ro

www.biblioteca.regielive.ro

www.scritube.ro

www.albalact.ro

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza de Finantare a Intreprinderii SC Albalact SA.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
1 873 cuvinte
Nr caractere:
11 277 caractere
Marime:
48.42KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Finanțe
Predat:
la facultate
Materie:
Finanțe
Profesorului:
Ana Marin
Sus!