Valoarea Filosofiei

Previzualizare referat:

Extras din referat:

De ce am nevoie de filosofie? De ce are oricine nevoie de filosofie? Dar, mai ales, ce este filosofia? Pentru a afla valoarea acesteia trebuie in primul rand sa deslusim ce inseamna filosofia.

Daca urmarim comentariile facute de-a lungul istoriei asupra acestei teme vom observa ca au fost enuntate sute, poate chiar mii de raspunsuri si explicatii, fiecare filosof aducand propria sa viziune asupra subiectului. Si totusi, ce ar putea sa insemne aceasta?

Privind filosofia din punct de vedere etimologic ,aceasta ar insemna in traducere libera "iubirea fata de intelepciune", provenind din termenii grecesti "philia" ( iubire) si "sophos" ( intelepciune). Teoretic, filosofia este stiinta si intelepciune , cunoasterea si experienta puse impreuna Aceasta este o stiinta comprehensiva, care cere participarea efectiva a celui ce reflecteaza. Filosofia reclama utilizarea tuturor cunostintelor ,din diverse domenii, dobandite de un individ si solicita , de asemenea, o abstractizare la nivel inalt. Practic, insa, filosofia consta in mod esential in interogatie, in constientizarea a ceea ce se petrece si in incercarea de a intelege cat mai mult. Aceasta latura practica a filosofiei este de asteptat de altfel, datorita firii curioase ca omului , care nu ezita sa pune intrebari ( " In filosofie , intrebarile sunt mai esentiale decat raspunsurile " - Karl Jaspers ).

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Valoarea Filosofiei.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
5/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
659 cuvinte
Nr caractere:
3 891 caractere
Marime:
8.19KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Filosofie
Tag-uri:
filosofia, cunostinte
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Filologie
Sus!