Știința e supusă greșelilor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Cand a fost creat, omului i-a fost administrat, putandu-se astfel bucura de el, un caracter perfect; dovada a acestui lucru este faptul ca astazi, dupa mii si mii de ani de cand omul a trait in gradina Edenului, mai folosim inca denumirile alese de primii oameni pentru animale, plante si alte vietuitoare. Odata cu caderea omului in pacat, insa, caracterul sau perfect a fost alterat, de unde a inceput un declin care avea sa aiba urmari significante de-alungul veacurilor asupra intregii omeniri. Stiinta este conceputa ca o serie de solutii date unor probleme. Dupa firava remediere a declinului ireparabil suferit, omul a incercat sa gaseasca sau sa stabileasca unele reguli si explicatii pentru lumea in care traia, atat pentru a o putea intelege mai bine cat si pentru a putea sa traiasca mai usor folosindu-se de secretele pe care aceasta le ascundea, astfel a luat nastere stiinta. Din nefericire, fiecare teorie si lege care s-a nascut avea sa fie combatuta si demonstrata eronata peste nu multe generatii de la dezvoltarea acesteia.

Teoria lui Copernic a fost cea care a daramat toate teoriile care i-au precedat din domeniul astronomiei, acesta demonstrand ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui si nu invers asa cum se credea pana atunci. Deasemenea o alta teorie veche din domeniul geografiei sustinea ca Pamantul este plat si ca de pe el s-ar putea cadea, iar aceasta teorie parea la vremea ei sigura si de necombatut. Prin expeditiile sale, Cristofor Columb a demonstrate contrariul.

Pana si astazi ne bazam cunostintele pe unele teorii, iar lumea in care traim este roaba stiintei, ceea ce nu este neaparat un lucru rau deoarece nu doar intretine celulele cenusii umane, dar si intretine dorinta umana de a cunoaste mai mult care este permanent indemnata spre evolutie, insa deoarece intreaga stiinta este un lucru atat de instabil, poate ca lumea ar trebui sa nu se mai bazeze atat de mult pe ea ci doar sa ii acorde atentia cuvenita.

Daca a doua lege a termodinamicii, lege valabila si in zilele noastre, este corecta, atunci este obligatoriu ca universul sa se fi nascut, si sa nu fi existat dintotdeauna, pe cand Dumnezeu ne spune in Biblie si ne asigura de faptul ca universul a fost creat, ba mai mult, chiar El l-a creat. Greseala este ca oamenii se bazeaza pe cunostintele lor proprii si pe unele caracteristici poate temporale ale lumii acesteia si se pripesc sa dezvolte teorii pentru a imbogati stiinta, pe cand ei ar trebui sa se lase inspirati de Acel care detine secretele stiintei adevarate, de Acel a carui stiinta nu se schimba deoarece El nu se schimba.

O stiinta care are ca autor omul este imposibil sa nu aiba greseli, deoarece un caracter imperfect nu poate da nastere la ceva perfect, cu atat mai putin cand stiinta se bazeaza de cele mai multe ori pe pareri si presupuneri impinse de o indrazneala la inaintare pentru a uimi privirile sau pentru a inmarmuri guri, cauzand astfel cresterea fragilitatii veridicitatii stiintei de zi cu zi mai ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Stiinta e supusa greselilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
900 cuvinte
Nr caractere:
4 477 caractere
Marime:
9.00KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Filosofie
Tag-uri:
stiinta, greseli
Predat:
la liceu
Sus!