Referat Filozofie Discurs Asupra Metodei

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Discursul lui Descartes se numara printre operele secolului al XVII-lea, opere ce au pus bazele noii filosofii, intemeiata pe ratiune si experienta. Discursul inaugureaza inceputul rationalismului in filosofia mo- derna, in lupta contra misticismului si teologismului, pentru triumful gandirii libere.

Rene Descartes a ales limba poporului pentru a-si scrie opera datorita conceptiei sale ce considera ca ratiunea este, in mod firesc, egala la toti oamenii, si daca fiecare om putea sa-si conduca ratiunea, avea posibilitatea de a cunoaste adevarul.

Descartes isi scrie Discursul cu intentia vadita de a arata si celorlalti caile urmate de el in cunoastere, pentru a putea ajunge la adevar. Una din ideile principale ale Discursului este accea conform careia adevarul nu poate fi dacat unul singur, pentru ca nu pot exista mai multe adevaruri privind aceeasi problema.

Nemultumit de stiintele studiate in tinerete, si in particular de filosofia scolastica, care nu ii putea oferi evidenta adevarurilor pe care le sustinea, Descartes ia hotararea sa caute singur adevarul, in sine insusi sau in marea carte a lumii. Plecand de la aceste consideratii asupra filosofiei vremii sale, In Descartes se naste ideea restructurarii stiintei, daramand in- tregul edificiu, ca apoi sa recladeasca totul pe principii noi. ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Referat Filozofie Discurs Asupra Metodei
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
280 cuvinte
Nr caractere:
1 652 caractere
Marime:
5.43KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Filosofie
Predat:
la gimnaziu
Sus!